Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της Pfizer και της Moderna από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

 Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2021, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joseph Biden υπέγραψε διάταγμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στις Η.Π.Α.

Α. Το διάταγμα: 

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/09/09/executive-order-on-requiring-coronavirus-disease-2019-vaccination-for-federal-employees/

Αμέσως ξεκίνησαν δημοσιεύματα, ειδικά στο facebook, περί εξαίρεσης , που λένε το εξής:

Οι ακόλουθοι, εξαιρούνται πλήρως:
όλοι οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ και οι Εκπρόσωποι της Βουλής συν όλο το προσωπικό του Κονγκρέσου, ητοι 6.000 υπάλληλοι του Λευκού Οίκου.
Ολοι οι εργαζόμενοι της Pfizer (2.500), της Moderna (1.500) και της Johnson & Johnson (120.000).
Οι 15.000 εργαζόμενοι του CDC και οι 14.000 υπαλλήλοι του FDA.

Φυσικά, όταν υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, ξεχύνεται ο συστημικός μηχανισμός "διάψευσης", που έχει στην κορυφή της πυραμίδας το Reuters.


Β. Η διάψευση

Το Reuters, έκανε μια προσπάθεια διάψευσης (θα τη διαβάσετε εδώ: https://www.reuters.com/article/factcheck-vaccine-mandate-idUSL1N2QX1YI και θα κρίνετε), η οποία για το προσωπικό των δύο εταιρειών αναφέρει, το εξής αμίμητο:

Partly false. The executive order requiring federal workers to be vaccinated applies to White House, FDA, CDC and NIAID. Pfizer and Moderna have established independent mandates for their employees.


"Μερικώς ψευδές: η Pfizer και η Moderna έχουν δικούς τους κανονισμούς"!!!!

Και λίγο παραπάνω αναφέρει: ναι, δεν το κάνουν υποχρεωτικά, αλλά ...κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα ή πρέπει να το κάνουν με εξαίρεση θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους (που καθορίζουν βέβαια οι ίδιες οι εταιρείες) !!!

PFIZER AND MODERNA EMPLOYEES

Pfizer said on Aug. 4, 2021 that it will require all its U.S. employees and contractors to become vaccinated against COVID-19 or participate in weekly COVID-19 testing (here).

Moderna said on Aug. 20, 2021 that it will require COVID-19 vaccination for all its employees in the United States from October, with religious or medical exemptions on an individual basis (here).

Για τους μετανάστες, που είναι ένα επίμαχο ζήτημα, ο fact checker αναφέρει:

There is no mandate for migrants or undocumented migrants to receive COVID-19 vaccines. This has been reported by media here and here .


Μυαλό έχετε, ο καθένας ας το αξιοποιήσει για να καταλάβει τι συμβαίνει, τι είναι αλήθεια και τι παραμύθια.

Βασίλης Προκοπίδης


Υ.Γ. Κατανοούμε ότι αυτό το άρθρο θα προσελκύσει διάφορους μηχανισμούς -πληρωμένους διαψευστές, αλλά και κρατικούς λειτουργούς, διωκτικές αρχές κ.λπ.- που σκανάρουν το διαδίκτυο, για "ενοχλητικά άρθρα", που μπορεί να χαλάνε τη "σούπα της ενημέρωσης", να πούμε δυό κουβέντες για το makpress (έτσι λέγεται το site που είσαι τώρα υπάλληλε): 

είναι ένα πλέρια δημοκρατικό και ΣΟΒΑΡΟ μέσο, το οποίο δεν κατευθύνει, δεν παίρνει θέση, απλά παρουσιάζει ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ με εξαντλητικό ψάξιμο, όλες τις πλευρές της ΕΝΤΙΜΗΣ ενημέρωσης, για να αποφασίζει ο κάθε αναγνώστης με το δικό του μυαλό για το σωστό ή το λάθος. Ούτε "υπέρ"  , ούτε "κατά" είμαστε, μισούμε τις ακραίες θέσεις, το φανατισμό και την ξεροκεφαλιά, ούτε απευθυνόμαστε στους αναγνώστες, σαν να τους θεωρούμε ηλίθιους, που μπορούμε να τους χειραγωγήσουμε με ψέματα, που διεγείρουν το συναίσθημα. 

Λατρεύουμε την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια, ακόμη κι αν κλονίζει την πιο στέρεη πίστη μας. 

Η αρχή μας είναι: Μη θεωρείς τίποτε δεδομένο, ακόμη κι αν το ισχυρίζονται όλοι. Ερεύνα, ερεύνα, ερεύνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου