Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Αυτοί ήταν κανονικοί φαντάροι ή κομματικά καρναβάλια του ΚΚΕ;

 Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ κατεβάζει στο μπλοκ του στρατευμένους με ή χωρίς εισαγωγικά. Τι επιδιώκει;

Να αποδείξει πως υπάρχουν φαντάροι προσκείμενοι στο ΚΚΕ; Σιγά τα ωά! Φυσικά και θα υπάρχουν. Ένα.... κοινοβουλευτικό κόμμα του 6% είναι λογικό να έχει και φίλους μέσα στους φαντάρους.

Μήπως προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης; Και πάλι σιγά τα ωά! Με δεκατρία (13) φαντάρια δε γίνεται επίδειξη δύναμης. Άλλωστε υπάρχουν αμφιβολίες αν όντως οι εικονιζόμενοι στην πορεία του Πολυτεχνείου είναι πραγματικά στρατευμένοι ή επαγγελματικά στελέχη που υποδύονται τους φαντάρους. Ως γνωστόν τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ είναι εκπαιδευμένα σε διάφορους ρόλους. Οικοδόμοι, αγρότες, ναυτεργάτες, φιλειρηνιστές, φοιτητές, εργατοϋπάλληλοι κλπ, είναι οι προνομιακοί ρόλοι γι' αυτά τα στελέχη. Χάρη στην άρτια οργάνωση του Κόμματος κινητοποιούνται αστραπιαία και συντεταγμένα, εκτελώντας πειθαρχημένα το ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

Βέβαια, αν οι 13 διαδηλωτές του Πολυτεχνείου είναι πραγματικοί φαντάροι υπάρχει ένα ζήτημα που δεν αφορά το ΚΚΕ αλλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ως γνωστόν ο στρατός συμβολίζει ή θα πρέπει να συμβολίζει όλο το έθνος. Να εκφράζει την εθνική ενότητα. Ο κάθε πολίτης που στρατεύεται οφείλει να αφήνει την κομματική ταυτότητα του έξω από το στράτευμα. Αλίμονο αν μέσα σε μια μονάδα υπάρχουν οι κομματικές αντιπαλότητες. Αλίμονο αν εμφανιστούν διαπληκτισμοί και αντιδικίες για πολιτικούς λόγους. Αλίμονο αν μέσα στο στράτευμα γίνεται κομματική δουλειά.

Καταλύεται η βασική έννοια πάνω στην οποία έχουν συγκροτηθεί οι στρατοί σε όλον τον κόσμο, η πειθαρχία. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω πως χωρίς πειθαρχία δε νοείται στράτευμα. Πως οι διαταγές δε συζητούνται, αλλά εκτελούνται. Στο στρατό δεν υπάρχει λαϊκή διαβούλευση ή πολύ περισσότερο κομματική γραμμή και κομματική πειθαρχία.

Στο βαθμό λοιπόν που απαγορεύονται οι κομματικές δραστηριότητες εντός του στρατεύματος - και εξ όσων γνωρίζω αυτό εξακολουθεί να ισχύει - τότε οι 13 φαντάροι και ναύτες του εικονίζονται στην πορεία του Πολυτεχνείου υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα

Και εδώ ακριβώς έρχεται το ΚΚΕ και επιβεβαιώνει πως οι νόμοι του ελληνικού κράτους, εφ' όσον αγγίζουν στελέχη του, δεν έχουν εφαρμογή. Υπάρχει το ακαταδίωκτο. Θυμάστε τον καρατέκα - στέλεχος του ΚΚΕ, με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, που κατάφερε πισώπλατο, εγκληματικό κτύπημα σε άνδρα τον ΜΑΤ. Ουδείς εισαγγελέας ασχολήθηκε μαζί του.

Γνωστότατος ηθοποιός που καταγγέλθηκε για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση, τέθηκε εκτός των φώτων της δημοσιότητας και της Δικαιοσύνης, γιατί είναι στέλεχος του ΚΚΕ και φωτογραφίζεται με υψωμένη τη γροθιά του. Με…κιμωλία σβήστηκε η δραστηριότητα του.

Και το μεν ΚΚΕ καλά κάνει και προστατεύει τα μέλη του από ποινικές διώξεις και την περιουσία του από τον οικονομικό έλεγχο των αρμοδίων αρχών του ελληνικού κράτους. Οι κυβερνήσεις, όλες ανεξαιρέτως, γιατί δεν τηρούν τους νόμους; Τι φοβούνται;

Αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση που εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών αρνείται επιλεκτικά να εφαρμόσει τους νόμους γιατί φοβάται την αντίδραση ενός κόμματος του 6%, τότε νοθεύει η ίδια το δημοκρατικό πολίτευμα μας. Στις δημοκρατίες ένας παραβάτης του νόμου αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων του.

Συνεπώς, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πρέπει να ψάξει να δει αν οι στρατευμένοι της επίμαχης φωτογραφίας είναι όντως στρατευμένοι ή κομματικοί καρνάβαλοι. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει πρόβλημα. Στη δεύτερη απλώς γελάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου