Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Αν ήσουν ο γιος του ντελιβερά, που τον πάτησε με το ΙΧ 21χρονος, τι θα ήθελες από την αστυνομία;

Χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη: ντελιβεράς κατεβαίνει τη Μαρτίου, στη διασταύρωση με Παπανδρέου (Ανθέων), με το μηχανάκι του, πηγαίνοντας μια παραγελλία. Ι.Χ. που έρχεται από την... Παπανδρέου, τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, περνάει με κόκκινο και είναι -ίσως- μεθυσμένος. 
Σκοτώνει τον 47χρονο. 

47χρονο λέμε! 47 χρονών άνθρωπος, οικογενειάρχης, που δουλεύει ντελιβεράς. Καταλαβαίνεις βρε "αντιφα" νεαρέ, που σου σάπισαν το μυαλό με παρλαπίπες για αστυνομική βία; 

Πες τώρα ότι αυτός ήταν ο πατέρας σου, που για να δουλεύει ντελιβεράς, πάει να πει ότι ψιλο-πεινάτε σπίτι κι άρα αν χάσεις και τα 700-800 που σου έφερνε, θα ψοφήσεις της πείνας.

Ας πούμε ότι το δυστύχημα γινόταν κάπου πιο απόμερα, όπου δεν υπάρχουν κάμερες και μάρτυρες κι ο τύπος που σκότωσε τον πατέρα σου, την έκανε Λούης, εγκαταλείποντας σαν σκυλί τον πατέρα σου, αιμόφυρτο στο δρόμο. 

Πες ότι τη φάση έβλεπαν δυό "ζητάδες" που ήταν εκεί κοντά. Δεν θα ήθελες να κάνουν σήμα και να σταματήσουν το ΙΧ; 

Τι θα ήθελες να κάνουν οι αστυνομικοί, αν ο τύπος με το αμάξι δεν σταματούσε;

Διάβασε παρακάτω στο ρεπορτάζ, τι έπαθε η κόρη του άτυχου ντελιβερά!

Και τώρα σε ρωτάω: αν ήσουν εκεί και έβλεπες να πατάει ένα Ι.Χ. τον πατέρα σου, τους αστυνομικούς 50 μέτρα παρακάτω, δεν θα φώναζες "πιάστε τον, αυτός είναι με το κόκκινο αμάξι". Φαντάζεσαι λοιπόν να σου λέγανε "α, ναι, τον είδαμε, του κάναμε σήμα, αλλά δεν σταμάτησε. Άντε καληνύχτα τώρα, σχολάσαμε"

Καταλαβαίνεις επιτέλους, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να σταματάμε όταν μας κάνει σήμα η αστυνομία τη νύχτα;

Τελικά, ο δράστης εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε, όπως λέει το ρεπορτάζ. Προφανώς, ακόμη κι εσύ ο "αντιφα" καταλαβαίνεις, ότι επέστρεψε, επειδή σκέφτηκε πως θα είδε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας τον αριθμό του και ότι σίγουρα στην πολυσύχναστη αυτή γωνία, υπάρχουν κάμερες, άρα θα τον έβρισκαν. Πιθανώς τηλεφώνησε και σε κανέναν δικηγόρο, που του υπέδειξε να επιστρέψει.

Και αφού συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι "σε βάρος του εκκρεμούσαν και δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για ληστεία και ένα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση".


Βασίλης Προκοπίδης, 
γιος ενός θαυμάσιου πατέρα, τον οποίο σκότωσε με Ι.Χ. κάποιος ηλίθιος σκατόψυχος πριν από 25 χρόνια και τον εγκατέλειψε, για να μην αντιμετωπίσει το νόμο. Ποτέ δεν έμαθα το δολοφόνο του πατέρα μου. Καταλαβαίνεις ακόμη κι εσύ ο "αντιφα" έτσι;



Διάβασε τώρα και το ρεπορτάζ, νεαρέ, που έκανες πορεία στην Αθήνα, εναντίον των αστυνομικών, επειδή πυροβόλησαν κάποιον που δεν σταμάτησε σε έλεγχο. Θα καταλάβεις ακόμη κι εσύ, που σου έκαψαν τον εγκέφαλο οι προπαγανδιστές για να σε κάνουν "αντιφα" και να πολεμάς για το δικά τους συμφέροντα, που ούτε τα φαντάζεσαι:
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ:

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, με θύμα έναν 47χρονο πατέρα, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας φαγητού, στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τη μηχανή του 47χρονου και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. 

 Μέχρι τότε δεν αποκλείεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο και να διαπιστώσουν εάν είχε προηγηθεί κάτι άλλο, πριν από τη σύγκρουση του οχήματος με τη μοτοσικλέτα. Θεσσαλονίκη: Δύο εντάλματα σύλληψης εκκρεμούσαν σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου 

“Εγώ ξέρω ότι έτρεχε πολύ, ότι πέρασε με κόκκινο το φανάρι και έγινε αυτό που έγινε, παρακάτω δεν ξέρω” δήλωσε η μητέρα του άτυχου 47χρονου στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη σύλληψη του οδηγού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν και δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για ληστεία και ένα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. 

 Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην 16χρονη κόρη του θύματος. Το κορίτσι έτυχε να περάσει από το σημείο, λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα. Είδε τη διαλυμένη μηχανή του πατέρα του και αμέσως κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί. Από το πρωί συνάδελφοι του 47χρονου άνδρα πηγαίνουν στην περιοχή όπου άφησε την τελευταία του πνοή και αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου