Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Marfin: Έγκλημα χωρίς τιμωρία

 Η πυρπόληση της Μαρφίν είναι ένα από τα πιο "ντοκουμενταρισμένα" εγκλήματα στην ιστορία. Και βίντεο και φωτογραφίες με πρόσωπα που φαίνονται πεντακάθαρα και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Όμως, η αστυνομία, που..... άλλες υποθέσεις τις εξιχνιάζει σε χρόνο dt με μόνο στοιχείο τη θολή φιγούρα που έπιασε μια τυχαία κάμερα στις 4 τη νύχτα, στην περίπτωση της Marfin επί έντεκα χρόνια δεν “κατάφερε” να βρει τίποτε!

Τον λόγο τον αντιλαμβάνονται οι πάντες: οι δράστες δεν έπεσαν από τον ουρανό. Ανήκουν σε συγκεκριμένες αναρχοαριστερές “συλλογικότητες” που ως συγκοινωνούντα δοχεία μοιράζονται “ιδεολογία” και επαναστατική τεχνογνωσία με άλλες ομάδες, κι αυτές με άλλες, με το τελευταίο δοχείο αυτού του σχηματισμού να βρίσκεται μέσα στη Βουλή.


Όταν κοινοβουλευτικό κόμμα διακηρύσσει ΣΗΜΕΡΑ πως ο στόχος του είναι η κατάλυση του πολιτεύματος δια της βίας με την φυσική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων και η επιβολή δικτατορίας, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν ανυπόμονοι επαναστάτες που θα θελήσουν να ξεκινήσουν το εγχείρημα από την κάθε Marfin.

Οι αφορμές είναι καθημερινές: τα πάσης φύσεως συλλαλητήρια ακόμα και υπέρ κατά συρροήν δολοφόνων που δεν απαγορεύθηκαν ούτε εν μέσω πανδημίας, μολονότι η ΝΔ εξελέγη ως κυβέρνηση με την υπόσχεση να βάλει τέλος σ΄ αυτό το αίσχος. Άρα το πότε θα συμβεί μια νέα Marfin είναι θέμα χρόνου.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ελπίζει πως ο φάκελος της Marfin που ξανάνοιξε πρόσφατα με «επιπλέον» στοιχεία θα κλείσει με τον μόνο τρόπο που είναι αποδεκτός σε μια ευνομούμενη πολιτεία: τη δίκη και την τιμωρία των ενόχων. Εύχεται επίσης, μολονότι δεν το ελπίζει, η κυβέρνηση να θυμηθεί τι έλεγε προεκλογικά για τις πορείες, σαν κι αυτή για παράδειγμα που έχει οργανωθεί για σήμερα, 6 Μαΐου, με πρωταγωνιστή έναν πολυμηκιούχο επαγγελματία διαδηλωτή, που ήταν πρώτο πλάνο στις φωτογραφίες της πυρπόλησης της Marfin, αλλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη πως η παρουσία του εκεί ήταν εντελώς συμπτωματική.

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου