Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Επέτειος Γενοκτονίας Ποντίων, χωρίς σούργελα επιτέλους

 Χωρίς παρατράγουδα, με πλήρη, ομόφωνη και ομόψυχη αναγνώριση από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τιμήθηκε η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων. Φίληδες, Μπουτάρηδες, Ρεπούσηδες, μας έκαναν την τιμή να.... το βουλώσουν επιτέλους και να μην προκαλούν με ηλιθιότητες.

Υ.Γ. Ο Μπουτάρης περιλαμβάνει τη συγνώμη του στο βιβλίο του, για την εμετική φράση "χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες (του πόντου), γράφοντας:

«Αυτό το θυμικό του Ποντιακού Ελληνισμού πλήγωσα -ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα– πάνω στον οίστρο μου να προωθήσω το άνοιγμα στους Τούρκους τουρίστες. Δίδοντας συνέντευξη σε μια αποστροφή του λόγου μου ξεστόμισα «I don’t give a shit τι έκανε ο Κεμάλ στην Μικρασία» φράση που προκάλεσε αποστροφή και πίκρα. Εξακολουθώ να διακηρύττω ότι οι ξεριζωμένοι της Μικράς Ασίας και ειδικώς του Πόντου έδωσαν πνοή στην Μακεδονική Ήπειρο, με τα αμιγώς ποντιακά χωριά να αποτελούν στολίδια και να ξεχωρίζουν με διαφορά σε νοικοκυροσύνη και εργατικότητα. Παραμένει κυρίαρχος ο καημός μου για την παρεξήγηση.»

Επομένως, του δίνουμε ελαφρυντικά.

Η Ρεπούση παραμένει αμετανόητη εξ όσων γνωρίζουμε και μας εξοργίζει, 

ο Φίλης είναι ασήμαντος σαχλαμάρας, κατά την κρίση μας και δεν μας ενδιαφέρει αν παραμένει αρνητής της Γενοκτονίας ή κάτι άλλο, οπότε δεν ασχολούμαστε.


Βασίλης Προκοπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου