Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Γλυκά Νερά: Τέλος η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι - Περνά στο επόμενο βήμα

Τα στοιχεία που δεν αποκαλύπτει η ΕΛ.ΑΣ. για να προστατεύσει την έρευνα. Συνεργεία καθαρισμού μπήκαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που στραγγάλισαν την 20χρονη Καρολάιν, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και δίπλα στο μόλις 11 μηνών μωρό της.

Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνές της μέσα στη μεζονέτα όπου έγινε το στυγερό έγκλημα και τα συνεργεία καθαρισμού καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες είναι «έμπειροι» κακοποιοί και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως έχουν επιδείξει βιαιότητα και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών.

Η αστυνομία κρατά ως επτασφράγιστα μυστικά όλα τα στοιχεία που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών. Δεν αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίον οι δράστες έφθασαν και εισέβαλαν στο σπίτι, ούτε τον τρόπο με τον οποίον διέφυγαν, θέλοντας να προστατέψει την έρευνα. Το ίδιο συμβαίνει με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από τα δείγματα που συλλέχθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος.

Όσον αφορά την ταυτοποίηση των εγκληματιών, αυτό που έλεγαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο iEidiseis είναι το γεγονός ότι, ακόμη και γενετικό υλικό να έχουν αφήσει στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπορούν να ταυτοποιηθούν, καθώς μπορεί να μην έχουν συλληφθεί στο παρελθόν.

Διότι υπάρχουν εγκληματικές ομάδες που συνηθίζουν να αλλάζουν τη σύνθεσή τους και να δρουν σε υποομάδες, σε κάθε χτύπημά τους, με στόχο να δυσκολεύει ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Σειρά έχει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μπορέσει να διερευνήσει εάν υπάρχουν κλήσεις που σχετίζονται με το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έκαναν χρήση κινητών τηλεφώνων.


Τα κομμάτια του παζλ πάντως που προσπαθούν να ενώσουν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών έχουν να κάνουν τόσο με τα «ευρήματα» από τη μεζονέτα, την περιγραφή που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους από τις καταθέσεις του συζύγου της νεαρής μητέρας που βρήκε τραγικό θάνατο, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και συνεχίζουν να αναζητούν από μεγάλη περίμετρο της περιοχής καθώς και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου