Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Συνεπιμέλεια: η χαρά του δικηγόρου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας διέγνωσε εγκαίρως τα βαρύτατα πλήγματα που θα εδέχετο από τον κορωναϊό η συμπαθής [;] τάξη των δικηγόρων και απεφάσισε να αυξήσει τη δικηγορική ύλη με μία μεγαλοφυά ιδέα. 
 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας διέγνωσε εγκαίρως τα βαρύτατα πλήγματα που θα εδέχετο από τον κορωναϊό η συμπαθής [;] τάξη των δικηγόρων και απεφάσισε να αυξήσει τη δικηγορική ύλη με μία μεγαλοφυά ιδέα. Να καθιερώσει τη συνεπιμέλεια, επειδή οι καημένοι οι μπαμπάδες υποφέρουν τα πάνδεινα από τις πρώην συζύγους τους, με αποτέλεσμα να βλέπουν ελάχιστα τα παιδιά τους. Εν γάμω π.χ. δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, την Κυριακή διάβαζαν τις εφημερίδες τους, ενώ το Σάββατο είχαν αφιερώσει σε παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά  τώρα που χώρισαν θυμήθηκαν πως τους λείπουν τα παιδιά τους, με τα οποία θα πρέπει να περνούν τόσο  χρόνο όσο και οι μαμάδες τους.    

         Μολονότι η νομολογία καθιέρωσε ορισμένα σωστά πρότυπα δίνοντας την πρωτοκαθεδρία στη μητέρα όσον αφορά την επιμέλεια, αλλά με τη συγκατάθεση του πατέρα όσον αφορά σημαντικά ζητήματα, όπως η ονοματοδοσία ή μία σοβαρή εγχείρηση, με γνώμονα πάντοτε τη δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος για το ανήλικο τέκνο, αφού τούτο επιβάλλει το συμφέρον του, ήλθε ο κ. Τσιάρας να δώσει βήμα σε παλαβωμένους που θα έχουν την απαίτηση να μένει στο σπίτι τους το παιδί 15 ημέρες και στο σπίτι της μαμάς τις επόμενες 15 ημέρες κ.ο.κ. Και γαμώ το σταθερό περιβάλλον να ‘ουμ. Και γαμώ το «βέλτιστο»* συμφέρον του τέκνου που εξυπηρετείται με τη ρύθμιση αυτή.

Ουδείς ασχολήθηκε με το γεγονός ότι μέλη της Επιτροπής διορίσθηκαν  και 2 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σοβαρή αντιδικία με την πρώην σύζυγο. Φαντάσου τί άλλο μπορούν να κάνουν τώρα αυτοί που δεν είχαν την ευαισθησία να μη μετάσχουν στην Επιτροπή λόγω κωλύματος αντικειμενικότητος.  

https://tomov.gr/2020/12/31/diamartyria-ti-sygkrotisi-tis-n-s-epitropis-to/

           Και  άρχισαν ήδη οι βολές κατά της Δικαιοσύνης. Όποιος δικαστής δεν τους κάνει τα κέφια, θα εξαποστέλλεται εις το πυρ το εξώτερον. Όπως επιχείρησε να κάνει ο συμπατριώτης κ. Τσιπήρας δι’ επιστολής δίκην εφέσεως κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1192273/synepimeleia-sygklonistiki-epistoli-patera-ston-prothypoyrgo-den-thelo-na-ziso-xoris-ta-paidia-moy

 

           Αφού φθάσαμε να υιοθετούν και τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και να τεκνοποιούν δια παρενθέτου μητρός, τα πάντα μπορούν να γίνονται παρά φύσιν.

Εγώ το μόνο που θα θυμίσω είναι το «ανέκδοτο-ιστορία»: ο γιός μαχαιρώνει τη μητέρα του. Της ξεριζώνει την καρδιά και κρατώντας την τρέχει να κατέβει τα σκαλοπάτια. Και τότε ακούγεται η καρδιά τής μάνας να λέει: «πρόσεχε παιδάκι μου, θα σκοντάψεις».

Σώτος 

*Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται στον ψηφισθέν νομοσχέδιο. Η λέξη «συμφέρον» δεν ήταν, ως φαίνεται, αρκετή. Υπάρχει, άραγε, διαβάθμιση του συμφέροντος; Υπάρχει «αγαθό» συμφέρον και  «βέλτιον» συμφέρον, ώστε να απαιτούμε «βέλτιστο» συμφέρον;    Ω βέλτιστε κ. Τσιάρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου