Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Τα έγκυρα ΜΜΕ και η σε βάθος πληροφόρηση

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

        Ευτυχώς που με ενημέρωσαν για την ανανέωση του έρωτα της Τζένιφερ Λοπέζ με τον Μπεν Αφλεκ, για τη δικαστική απόφαση περί της επιμέλειας των τέκνων του ζεύγους....

Τζολί-Πίτ, την κακή εργοδότρια Καρντάσιαν κ.λπ.

       Σημαντικότερη είδηση της εβδομάδος, όμως, η «κρατική» αεροπειρατεία της Λευκορωσίας που κατάφερε να συλλάβει τον καθεστωτικό αντίπαλο νεαρό δημοσιογράφο Προτάσεβιτς. Στο μυαλό μου στριφογύριζε η φράση «με περιμένει ο θάνατος» που λένε συνεπιβάτες πως τους είπε ο Προτάσεβιτς, μόλις συνειδητοποίησε, ότι το αεροπλάνο προσγειώνεται, ως μη όφειλε, στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντί στο Βίλνιους της Λιθουανίαςπου ήταν ο προορισμός του.  

         Μα δεν έχει καταργηθεί η θανατική ποινή με τη Σύμβαση της Ρώμης για τα δικαιώματα του ανθρώπου; Ασφαλώς.  Τότε γιατί φοβάται ο νεαρός; Έτσι, ερεύνησα το θέμα, για να ανακαλύψω ότι η Λευκορωσία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν μετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, άρα δεν έχει προσχωρήσει στην εν λόγω σύμβαση. Συνεπώς, ο νεαρός δημοσιογράφος δεν θα έχει τα δικαιώματα που απονέμει η Σύμβαση στους κατοίκους των χωρών που την έχουν υπογράψει και ίσως κινδυνεύει με θανατική ποινή. Πώς να προσφύγει στο δικαστήριο του Στρασβούργου ζητώντας προστασία έναντι των αυθαιρεσιών τού Προέδρου Λουκασένο;  

         Αυτό δεν έπρεπε να το επισημάνουν τα ΜΜΕ που μας ενημέρωναν για την εν λόγω αεροπειρατεία; Δεν έπρεπε, επίσης, να μας θυμίσουν τις περίφημες δίκες της Μόσχας, όταν έδειχναν το βίδεο με τον Προτάσεβιτς να «ομολογεί» τα ανομήματά του; Τί διαφορετικό γινόταν, όταν στελέχη του ΚΚΣΕ ομολογούσαν «αβίαστα» τα κρίματά τους κατά του πατερούλη Στάλιν και οδηγούντο είτε στο απόσπασμα είτε στα γκούλακ με συνοπτικές διαδικασίες; Εκτός και δεν ήθελαν να θυμίσουν αυτή την πρακτική, μήπως και προκαλέσουν την μήνιν τού ΚΚΕ.

       Η άλλη είδηση των ημερών είναι, ότι ο Κούλης και η παρέα του σχεδιάζουν να ψηφίσουν διάταξη, με την οποία θα στερούνται του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Και τούτο, διότι ο πονόψυχος Αλαίκσοις και η δική του παρέα ψήφισαν εσπευσμένως το 2019 τον νέο ΠΚ, με τον οποίο καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ως παρεπόμενη ποινή. Έτσι, δεν μπόρεσε το δικαστήριο να επιβάλει αυτή τη στέρηση στα  καταδικασθέντα σε κάθειρξη μέλη τής ΧΑ.

       Δεν άκουσα, όμως, κάποιον τηλεμαϊντανό να διερωτηθεί πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όταν είναι γνωστό πως στο ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο μετά την τέλεση του αδικήματος δυσμενέστερος νόμος. Μόνον ο ευμενέστερος μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως έγινε με τη ΧΑ που δικάσθηκε με τον ΠΚ του Αλαίκσοις και έπεσε στα μαλακά.         

        Κατά τα λοιπά τις ειδήσεις μονοπωλούν οι ληστείες, οι διαρρήξεις, η παραβατική συμπεριφορά συμμοριών ανηλίκων, η ακατάπαυστη ανάλυση της περίεργης δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, το λαθρεμπόριο καπνού, ναρκωτικών και καυσίμων, οι ανατινάξεις ΑΤΜ, οι πυρκαγιές που εξαφανίζουν δασικές εκτάσεις και περιουσίες, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε εργασιακό και μαθησιακό χώρο, οι βιασμοί εγγονών από παππούδες και προγονών από «πατέρες», οι αρνητές του κορωναϊού, οι παρενέργειες των εμβολίων, η Rolls Royce αξίας € 20 εκ., η απαίτηση του Αλαίκσοις να χρηματοδοτούν όλοι οι φορολογούμενοι ΑΕΙ που δέχονται φοιτητές με βαθμό 1,5 στα 20, ώστε να μην αναγκάζονται οι μπαμπάδες των φωστήρων να πληρώνουν αυτοί μόνον ιδιωτικά κολλέγια για φοίτηση,  ο πανάκριβος καφές από περιττώματα γάτας και οι μπουρδολογικές πωλητικές αντιπαραθέσεις.

       Και φυσικά τσιμουδιά για το βόλεμα των λαθρομεταναστών από τους λακέδες που μας κυβερνούν.

 https://www.estianews.gr/protoselida/savvatokyriako-29-30-05-2021/

http://makpress.blogspot.com/2021/05/blog-post_267.html

 

        Πόσο πχιό κανονικά πχια!    

Σώτος           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου