Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Σιμόπουλος: Να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση για το Μετρό, επειδή δεν άρεσε στην αριστερά η απόφαση του ΣτΕ

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο North 98.0 και στον Βαγγέλη Μωυσή, με αφορμή την επικείμενη απόφαση του ΣΤΕ για τις αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και τις απειλές από διάφορες οργανώσεις για δυναμικές αντιδράσεις, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την υλοποίηση της απόφασης. Την καλώ να μην κάνει βήμα πίσω. Το οφείλουμε στην πόλη. Δε μπορεί η Θεσσαλονίκη να πηγαίνει πίσω στο όνομα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και μάλιστα από ανθρώπους που προσφάτως γέμισαν με αφίσες την Αθήνα». Συνέχισε λέγοντας «τους προειδοποιώ ότι η εποχή που κρατούσε όμηρο την πόλη, με ακτιβιστικές ενέργειες, μια κεντροαριστερή μειοψηφία και οι συνοδοιπόροι της στην κεντροδεξιά, ανήκει στο παρελθόν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ακυρώνουν στην πράξη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις». Συμπλήρωσε αναφέροντας ότι «δεν έχω σκοπό να πρωτοστατήσω σε αντίστοιχη με τη δική τους ανθρώπινη αλυσίδα, αλλά υπάρχει και η αστυνομία».

Ανέφερε ακόμη ότι με την απόφαση θα γίνει το μετρό και στη Βενιζέλου θα έχουμε ένα σταθμό- μουσείο, ενώ οι μελέτες για in-situ διατήρηση δεν είχαν υπογραφές μηχανικών και ουσιαστικά επρόκειτο για εκθέσεις ιδεών. Τέλος, κατέληξε ότι «είναι η δεύτερη φορά που το ΣΤΕ ακυρώνει παρόμοια προσφυγή. Την πρώτη την κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου