Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα το 1976 έγινε ένα πολύ μεγάλο γεγονός !

Σαν σήμερα, στις 6 Μαΐου του 1976, για πρώτη και τελευταία φορά... 

ο Βασίλης Χατζηπαναγής φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στον φιλικό αγώνα με την Πολωνία.






Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 1-0 με ένα υπέροχο σουτ ενός άλλου θρύλου βορειοελλαδίτικης ομάδας, του Γιώργου Κούδα, στο 23ο λεπτό. Η ενδεκάδα της Εθνικής σε εκείνο το παιχνίδι: Κωνσταντίνου, Κυράστας (46’ Ιωσηφίδης), Καψής, Φοιρός, Πάλλας, Σαράφης (74’ Αναστασιάδης), Κούδας, Δαβουρλής, Χατζηπαναγής, Γαλάκος (62’ Αποστολίδης), Παπαϊωάννου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πόνταρε πολλά στον ομογενή «ζογκλέρ» του Ηρακλή ενόψει της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978, όμως λίγο αργότερα η ΦΙΦΑ ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ο «Βάσια» είχε αποκτήσει και τη σοβιετική υπηκοότητα προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής με τα χρώματα της Παχτακόρ, γεγονός που περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.


Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την πικρία του για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το αριστερό παρελθόν της οικογένειάς του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής έπαιξε μόνο σε, προς τιμήν του, φιλική αναμέτρηση με την Γκάνα στις 14 Δεκεμβρίου 1999 στο Καυτανζόγλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου