Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ένα "κλικ" πριν τον τίτλο

Ένα βήμα ή ακριβέστερα μια νίκη απέχει πια ο Ολυμπιακός από ....
την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, μετά το «διπλό» στην Κέρκυρα.
Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 2-0 από το νησί των Φαιάκων και χρειάζονται απλώς άλλο ένα τρίποντο στους τρεις τελευταίους αγώνες τους, με Λεβαδειακό (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και Παναιτωλικός (εκτός).
Το παιχνίδι ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού και στη μεγαλύτερη διάρκειά του παίχθηκε στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πίεσαν από την αρχή τους γηπεδούχους κι έφτασαν στο γκολ με τη συμπλήρωση του 20λεπτου.
Τότε, από ενέργεια του Σεμπά ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, τον απέφυγε κι έκανε το 0-1, ενώ στο 28΄ ο ίδιος είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 37΄ ο Μάριν δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή και στο 43΄ η κεφαλιά του Καμπιάσο εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του Ολυμπιακού κόπασε λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε τον έλεγχο. Η Κέρκυρα απείλησε στο 67΄, όταν ο Τουράμ ελίχθηκε και πλάσαρε, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.
Την ασφαλιστική δικλείδα στη νίκη της πειραϊκής ομάδας έβαλε ο Μάριν, ο οποίος στο 78΄ πήρε την ασίστ από τον Ανσαριφάρντ και πλάσαρε έξοχα για το 0-2.
Ουσιαστικά εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, αφού στα επόμενα λεπτά το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο 89΄.