Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καλαφάτης: "Στηρίζουμε τον Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. A. Ζαπράνη"

«Είμαστε κατά της ανομίας -κι όχι… αλά καρτ. Γι αυτό όταν είχαν έρθει οι “γνωστοί” του κινήματος No Border, το καλοκαίρι και ομάδα από αυτούς είχε προβεί σε....
βανδαλισμούς στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, είχαμε πάρει την πρωτοβουλία και καταθέσαμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Βέβαια, τότε δεν είχε συμπράξει η δημοτική αρχή».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εισβολή συλλογικοτήτων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου διεξαγόταν εκδήλωση για τους μετανάστες και την πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να εκδοθεί ψήφισμα κατά της ενέργειας αυτής.

«Είμαστε αναφανδόν υπέρ της στήριξης του ιδρύματος και του πρύτανη. Φυσικά είμαστε υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος, αλλά και να στηρίξουμε με θέρμη την αποτροπή βίας και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε βάρος θεσμών, όπως ο πρύτανης», υπογράμμισε.



Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περπατούν στα ίδια βήματα

«Όσο πάει, όλο και πιο πολύ τα βήματα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης ταιριάζουν με τα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως είδαμε τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει έργα που πολεμούσε (τη σήραγγα των Τεμπών, για παράδειγμα), σε μια παράλληλη πορεία βλέπουμε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πρώτα να πολεμά το έργο της Νέας Παραλίας και τώρα να το… γιορτάζει».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη σημερινή τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της Νέας Παραλίας και των γυάλινων περιπτέρων που θέλει να δημοπρατήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση, όταν ήταν αντιπολίτευση, καταψήφιζε τα έργα. Νυν κυβερνητικοί παράγοντες σιγοντάριζαν το κίνημα “Δεν Πληρώνω” και τώρα καπηλεύονται έργα για τα οποία δεν κοπίασαν. Στήνουν πανηγύρια στα εγκαίνια και κάνουν το θεσμικό ατόπημα να μην αναφέρονται στους προκατόχους τους, που πάλεψαν γι αυτά», είπε. Και πρόσθεσε, για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης: «Θυμόμαστε όλοι ότι η Νέα Παραλία ήταν ένα έργο που δεν αγκάλιασε. Δεν ακούσαμε κανέναν από διοίκηση να πει μια καλή κουβέντα. Μόνον ήξεις αφήξεις. Καταλάβαιναν όλοι ότι ήταν ένα έργο σημαντικό. Από την άλλη, όμως, τους προκαλούσε μια δυσπεψία, επειδή ένα έργο που δεν ήταν δικό τους και το πολέμησαν, το χαίρεται όλος ο κόσμος».

Ειδικά για το θέμα των γυάλινων περιπτέρων της Νέας Παραλίας, υπογράμμισε πως, για τη λειτουργία τους «υπάρχει συγκεκριμένη αρχιτεκτονική άποψη» και τώρα που η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είδε τις αντιδράσεις, «το στέλνει στις καλένδες».

Πρότεινε «να προστατευθεί, όσο γίνεται περισσότερο, ο δημόσιος χώρος», να αξιοποιηθεί το προϋπάρχον κτίριο στην παραλία που, επί χρόνια, λειτουργούσε ως καφέ», να αφεθούν τα γυάλινα περίπτερα στην συγκεκριμένη λειτουργία για την οποία σχεδιάστηκαν με τις υποδομές που προβλέφθηκαν και κατέληξε:

«Η διοίκηση δεν μπορεί ούτε… αναψυκτήριο να διαχειριστεί και ζητούσε να εγκρίνουμε δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ! Επί χρόνια έχασε χρήματα από το υπάρχον κτίριο που δεν το αξιοποίησε. Ας ακολουθήσει το υπάρχον σχέδιο».