Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ο Φίλης επαναφέρει τους αιώνιους φοιτητές

Δύο τροπολογίες, η μια για την επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» και η δεύτερη για την...
απαγόρευση μετακίνησης πανεπιστημιακών από περιφερειακά ΑΕΙ σε πανεπιστήμια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται απόψε το βράδυ. Δριμεία κριτική από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.
Στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ και αφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που διαμένουν στη χώρας μας, Ειδικότερα αυτή που αφορά τους «αιώνιους» φοιτητές, προβλέπει την κατάργηση του που προέβλεπε τη διαγραφή τους από της σχολές σε περίπτωση μη εγγραφής τους σε δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media:
«Αιώνιοι φοιτητές ξανά. Δεν είναι αυτό το δημόσιο Πανεπιστήμιο που υπερασπιζόμαστε. Δεν είναι αυτό το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας…»

eklogika