Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

Το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα επισκέψεων του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, με την ομιλία του ....
επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα, η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τα συνδικάτα ανακοίνωσαν σειρά παρεμβάσεων με κορύφωση το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Αναλυτικά:

Ο πρωθυπουργός

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου,10 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Θα ακολουθήσει ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Να σημειωθεί, ότι ενόψει της άφιξής του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, συναντάται μεθαύριο Πέμπτη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Το μεσημέρι της Κυριακής 11/9 ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.


Οι αρχηγοί των κομμάτων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στην 81η ΔΕΘ, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και το μεσημέρι της επομένης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ. Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί περίπτερα και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9, στο περίπτερο 8.
Την Πέμπτη στις 6μ.μ. οργανώνει ομιλία η Χρυσή Αυγή, στο περίπτερο 8.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 16/9, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο περίπτερο 8.
Την Τετάρτη 14/9, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 12/9, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.
Την Τρίτη 13/9, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περίπτερο 8.
Το μεσημέρι της Πέμπτης (1:30μ.μ.) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο περίπτερο 8

Τα συνδικάτα

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα στις 6 το απόγευμα με χώρο συγκέντρωσης το άγαλμα του Βενιζέλου.
Τις προηγούμενες ημέρες η ΓΣΕΕ σχεδιάζει τις εξής παρεμβάσεις:
α) Στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
β) Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση με θέμα:«Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση – Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην Εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν έγκριτοι νομικοί και συνδικαλιστικά στελέχη, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης.
γ) Στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο A.D. IMPERIAL θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr