Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σεβασμός στον Γεωργίου και στο κομματικό πελατολόγιο

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των ευρωπαϊκών θεσμών και των δημοκρατικών αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών, της προσήλωσης  στον θεσμό τού  ελεύθερου ανταγωνισμού [μη χέσω]  και δεν συμμαζεύεται εταράχθη μεγάλως ευθύς ως επληροφορήθη ότι....
ο εκλεκτός των δανειστών κ. Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται από την ελληνική Δικαιοσύνη να δικασθεί για μαγείρεμα των στοιχείων του δημοσίου χρέους. 

  Ασκαρδαμυκτί απέστειλε η Επιτροπή γράμμα και γραφή στον υπουργό Οικονομικών διερωτώμενη, αν η ελληνική κυβέρνηση ασπάζεται τα στοιχεία του Γεωργίου ή όχι, όπερ έστι μεθερμηνευόμενον «αν συμφωνεί με τα όσα απεφάνθη η Δικαιοσύνη». Την απάντηση έχει δώσει ήδη το ελληνικό Κοινοβούλιο με τον ν. 4336/2015 [3ο Μνημόνιο και μακρύτερο] με τη συντριπτική πλειοψηφία των 221 βολευτών.  Στη σελίδα 1033 του Τεύχους Α της ΕφημερίδΑς της Κυβερνήσεως διαβάζουμε τη διάταξη, με την οποίαν το πωλητικό προσωπικό ομνύει πίστιν εις τα στοιχεία Γεωργίου:  



            Τούτο εγένετο την 14.08.2015. Ένα μήνα ακριβώς από την έκδοση  του βουλεύματος 1149/2015 του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο απαλλασσόταν ο Γεωργίου από την κατηγορία για το μαγείρεμα. 


            Έλα, όμως, που τώρα ο Άρειος Πάγος ανήρεσε το Βούλευμα των Εφετών  και απεφάνθη ότι μαγείρεμα εγένετο, οπότε οι δανειστές βρήκαν ευκαιρία να ξαναεκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση! Διότι είναι μεν η ελληνική Δικαιοσύνη ανεξάρτητη [τρόπος του λέγειν] από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, αλλά η  ΕΛΣΤΑΤ είναι πιο ανεξάρτητη. Γκέγκε; Κάτι μου λέει ότι το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο αναπέμφθηκε η υπόθεση, θα βρει τον τρόπο να επαναλάβει την κρίση τού 2015. Αν δεν τα καταφέρει, το μπαλάκι πέφτει στο γήπεδο του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο θα συνεδριάσει τάχιστα και θα απαλλάξει τον Γεωργίου. Δεν είναι, άλλωστε, ασύνηθες να απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος, επειδή το δικαστήριο διατηρεί, έστω και ελάχιστες, αμφιβολίες για τον δόλο του, δηλαδή για στοιχείο απαραίτητο για να καταδικασθεί κάποιος προ πάντων για κακούργημα ως εν προκειμένω.
            Παρεμπιπτόντως: αφού ο Άρειος Πάγος είχε εκφέρει την κρίση του την 03.12.2015, γιατί καθυστέρησε επί 8 μήνες η έκδοση του βουλεύματός του;



            Αλλά εμάς το ίδιο μας κάνει τί θα πει η Επιτροπή, τί θα πει η Δικαιοσύνη, πότε θα το πει η Δικαιοσύνη κ.λπ. Εμάς μας ενδιαφέρει να διορίζουμε τα παιδιά μας. Αυτό δεν μας είπε ο ελληνικός λαός την 20.09.2015;



            Διαβάζουμε λοιπόν:
            Σε ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στο άρθρο 142  σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ορίζεται ρητά ότι ο χρηματοπιστωτικός όμιλος με την επωνυμία «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία» δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου Πεπονή (ν. 2190/1994 - ΑΣΕΠ). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, αίρεται μια «στρέβλωση», που είχε δημιουργηθεί λόγω νομικών ερμηνειών, και οδηγούσε στο να είναι η Attica Bank η μόνη ιδιωτική τράπεζα η οποία κατ’́ εξαίρεση υπάγεται στις διατάξεις του νόμου Πεπονή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προτείνοντες τη ρύθμιση αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί συνεχισθεί, καθώς δημιουργεί ανισότητες και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα σημειώνουν ότι δυσχεραίνονται οι διαδικασίες στελέχωσης της τράπεζας με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο στην τρέχουσα δημοσιονομική - οικονομική συγκυρία συνιστά σημαντικό παράγοντα για την απρόσκοπτη συνέχιση της ορθολογικής λειτουργίας της. Ουάου!
            Όλα τα στρεβλά τα διορθώνομεν. Δεν έχει σημασία ότι το ΤΣΜΕΔΕ ελέγχει το 56,5% των μετοχών της τράπεζας και ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι ν.π.δ.δ. με διοίκηση διοριζόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε ότι τη διοίκηση της ιδιωτικής ΕΤΕ διορίζει στην ουσία η κυβέρνηση, όπως κάνει και με την Τράπεζα Αττικής.  Σημασία έχει ότι πρέπει να βολέψουμε πολλούς «αγωνιστές»  και θέσεις κενές δεν υπάρχουν, προ  πάντων δε δεν υπάρχουν, για να πληρωθούν με τα δικά μας παιδιά [Καρανίκες, Πολοτίδηδες κ.ά.] χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
            Σιγά μη μας τρομάξουν οι δανειστές με τους εκβιασμούς και τις παράλογες απαιτήσεις τους. Εμείς διατηρούμε υπερήφανα την εθνική κυριαρχία στους διορισμούς στον τόπο τούτο. Πάρτε το χαμπάρι! Πολύ μας ζαλίσατε με τον Γεωργίου και κάθε Γεωργίου. Και σεις στο εσωτερικό που σκούζετε, σκάστε και πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ σας.

Σώτος