Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Σάββας Αναστασιάδης : Η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει τα μέσα. Δεν κάνει τίποτε διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Ερντογάν

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης παραχώρησε ....
συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι (27.08.2016) στην εκπομπή focus city που παρουσιάζει ο Παντελής Βογιατζής, στον ραδιοφωνικό σταθμό focus fm 103.6

Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

· Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος, ο αρχηγός μας στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

· Η φετινή ΔΕΘ θα είναι μία αρχή ενίσχυσης και ανάκαμψης της Ν.Δ.

· Πιστεύω ότι η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Έκθεση, θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα κίνημα κοινωνίας και βεβαίως μία απομυθοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταρρέει συνεχώς και θα συνεχίσει να καταρρέει.

· Επειδή ο κ. Τσίπρας έχει ένα βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας ότι και να πει στη Θεσσαλονίκη δεν θα τον πιστέψει κανείς και κυρίως δεν θα τα πιστέψει και ο ίδιος, διότι ότι έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει και το ίδιο θα κάνει και στη συνέχεια.

· Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν το βλέπω πιθανό. Όταν όμως η πολιτική κατάσταση της Χώρας είναι ρευστή και όταν στον περίγυρό μας έχουμε τέτοια προβλήματα που μας επηρεάζουν άμεσα, όταν έχουμε ένα μεγάλο ανοιχτό θέμα το προσφυγικό, τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

· Επειδή γίνονται παρερμηνείες , να διευκρινίσουμε τι είχα πει σε πρόσφατη συνέντευξη. Είχα πει ακριβώς αυτό που λέω και τώρα. Ότι ο περίγυρός μας φλέγεται, δεν είναι μόνο τα οικονομικά θέματα αυτά που πρέπει να βλέπουμε ως πολιτικοί αλλά και τα Εθνικά και της ακεραιότητας της Χώρας.

Έχουμε ζητήματα Εθνικά, έχουμε το προσφυγικό , ζούμε όλοι σ΄αυτή τη Χώρα, και έλεγα, αυτό όμως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό , ότι αν είναι για το καλό της Χώρας μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους ακόμη και με τον διάβολο.

Όταν η Χώρα κινδυνεύει βεβαίως και δεν θα αρνηθούμε τη συνεργασία κανενός για να αποτρέψουμε χειρότερα ή κινδύνους της Χώρας, αυτό εννοούσα, όχι συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση ήταν ρητορική και θεωρητική και η απάντησή μου ήταν ρητορική και θεωρητική.

· Είδα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των συντακτών η οποία είναι όργανο της κυβέρνησης, μαζί με την Αυγή στηρίζουν καθαρά όλες τις επιλογές της κυβέρνησης, την Πανελλαδική έρευνα για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν ξέρω που βασίζεται η έρευνα και πως έγιναν οι ερωτήσεις. Δεν θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ αξιόπιστη.

· Αυτή την περίοδο που έρχεται το θέμα των τηλεοπτικών αδειών , η κοινωνία και το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου έχει τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Όλοι σκέφτονται πως θα πληρώσουν τη φορολογία, το 25% τον Ιούνιο δεν πλήρωσε την δόση του φόρου εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι πάρα πολύ αυξημένος, από μεθαύριο θα έρθουν και οι περικοπές για 210.000 συνταξιούχους. Δεν έχει διάθεση ο κόσμος και ένα πολύ μικρό ποσοστό ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες.

· Η κυβέρνηση κατ΄ευφημισμόν θέλει να εφαρμόσει μία πράξη διαφάνειας , με αυτόν τον τρόπο που πάει να μοιράσει την τηλεοπτική πίτα.

· Η αντίληψη της κυβέρνησης είναι καθεστωτική και στην ουσία θέλει να χειραγωγήσει τα μέσα.

· Δεν κάνει τίποτε διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Ερντογάν, απλά το κάνει με ένα άλλο περίβλημα, με έναν άλλο τρόπο, με μία άλλη μεθοδολογία.

· Ο Ερντογάν παίρνει μία απόφαση και κλείνει τα κανάλια που δεν του αρέσουν γιατί του κάνουν κριτική , η κυβέρνηση κλείνει αυτούς που της κάνουν κριτική με έναν άλλο τρόπο.

· Θα το δούμε και αυτό , θα δώσει άδεια στο κ. Καλογρίτσα ο οποίος είναι ο επίσημος εργολάβος της , έχει πάρει 100 εκατομμύρια έργα από την υπάρχουσα κυβέρνηση με ανάθεση και δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.

· Πιστεύω ότι στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα εκπέσει αυτή η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

· Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα έχουν μεγαλώσει , έχουν γαλουχηθεί με την ιδεολογία και την ιδεοληψία τη Σταλινική .

· Δεν έχουμε δημοκρατία , γιατί φοβόμαστε να το πούμε.

· Η αριστερά είναι φασισμός, είναι καθεστώς.

· Δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να κάνει κριτική. Συνταγματικό δικαίωμα, ο ρόλος μας είναι αυτός.

· Όταν κάνουμε κριτική , βλέπεται πως αντιδρούν οι διάφοροι.

· Όταν κάνουνε κριτική και λένε την άποψή τους οι δημοσιογράφοι, βγαίνουνε οι Πολάκηδες και λένε «θα τον βάλω τρία μέτρα κάτω από τη γη».