Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Στη Ν.Μηχανιώνα σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που...

είναι επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και θα τιμήσει φέτος με την παρουσία του, τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Νέας Μηχανιώνας και του Δήμου, την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Αυγούστου.
Ο κ. Μαυρομάτης θα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον κ. Παυλόπουλο στις 11.30’ το πρωί της Δευτέρας και ακολούθως θα μεταβούν στη Νέα Μηχανιώνα.
Στις 12.00’ το μεσημέρι στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Θερμαϊκού, στη βάση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τις 12.30’ έχει προγραμματιστεί η κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο άγαλμα του ιδρυτή της Ν. Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, ενώ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ακολούθως θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έχει διοργανώσει ο Δήμος, με επίκεντρο τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα, στις 20.00’.
Ο εσπερινός θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνο, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ στις 20.30’ θα αρχίσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα.
Στις λαμπρές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, Βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού,ο Διοικητής 1ης Στρατιάς,ο Αντιστράτηγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του τόπου.