Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Α, κουλό!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Την 15.05.2014 έγραφε η «ΑΥΓΗ», δηλαδή ο Φίλης, ενόψει του debate των 5 υποψηφίων για την Προεδρία της Commission:

«Ο «αντάρτης» Αλέξης Τσίπρας: Συστάσεις από την «Αυγή» δε χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο 39χρονος επικεφαλής της Ευρωαριστεράς παρουσιάζεται από τον ευρωπαϊκό Τύπο ως «αντάρτης», ως «ο νεαρός σταρ της ελληνικής πολιτικής», ως «ο ξένος μεσσίας που ήρθε να ενώσει την ιταλική Αριστερά», ως «ένας από το top ten των πιο επικίνδυνων πολιτικών στην Ευρώπη», ως «ελπίδα της ευρωπαϊκής Αριστεράς», ως «αυτός που τα βάζει με την Άνγκελα Μέρκελ». Ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του γράφοντος. Και στο debate θα είναι ο υπέρμαχος μιας άλλης Ευρώπης, χωρίς λιτότητα και τρόικες, με ένα νέο New Deal για την ανάπτυξη. Περισσότερα στις οθόνες σας...»
Την 29.06.2016 έγραφαν οι Financial Times:
«Η διάθεση όλων ανέβηκε με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, του τελευταίου πρωθυπουργού που «τάραξε» μια Σύνοδο Κορυφής με τις απειλές για δημοψήφισμα. «Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες», είπε. «Υπάρχουν μόνο δυο αποτελέσματα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δυο. Και γι’ αυτό εξεπλάγην με το αποτέλεσμα στην Βρετανία«, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και… όλη η αίθουσα έσκασε στα γέλια.»
Ανεξαρτήτως τούτων. Πόθεν προκύπτει ότι οι ευρωπαίοι ομόλογοι του Τσίπρα είναι πιο σοβαροί από αυτόν;
Κι’ ένα κουίζ. Ποιος το έγραψε αυτό και ποιός δεν θα μπορούσε να το γράψει;
«Ο ελληνικός και κινεζικός λαός συνδέονται με άριστους δεσμούς που έχουν εμπεδωθεί στο βάθος των αιώνων. Οι παραδοσιακά άριστες σχέσεις αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας - Κίνας προς όφελος των δύο λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός ……, επικεφαλής μεγάλης κυβερνητικής αποστολής, και πλήθος επιχειρηματιών, θα πραγματοποιήσουν εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο και την Σαγκάη μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια θετική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, …………….. καθώς διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και σε μια δύσκολη για την Ευρωπαϊκή Ένωση στιγμή.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και μια πολυεπίπεδη συνεργασία σε κάθε οικονομικό και εμπορικό τομέα με την Κίνα, τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία διεθνώς και τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύρια στόχευση της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας και η μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο εμπορίου και μεταφορών αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές και υλοποιώντας νέα σχέδια ανάπτυξης και επενδύσεων.
Το Πεκίνο έχει ήδη επιλέξει τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη, μέσω της στρατηγικής σημασίας επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά η οποία υπήρξε επιτυχής και εξελίχθηκε σε αμοιβαία επωφελής.
Υπό το πρίσμα αυτό, η πρωτοβουλία διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη μέσω του Χερσαίου και Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και η πρόσφατη διάνοιξη της νέας διώρυγας του Σουέζ, δίνει νέες προοπτικές για την ελληνική ναυτιλία, τις χερσαίες μεταφορές και την αναβάθμιση των υποδομών.
Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει ιδιαίτερα στην αύξηση των ήδη σημαντικών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και τυποποίησης στην κινεζική αγορά, στην ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα.
Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα με τις επίμονες προσπάθειες του ελληνικού λαού έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές και κοινωνικές, όπως η προσφυγική κρίση.
Σήμερα, η χώρα γυρίζει σελίδα και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ελληνική κυβέρνηση, μέσα και από μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη Δίκαιη και Δημοκρατική Ανάπτυξη, για μια Ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.»
Σώτος