Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

To «ποτάμι της οργής» κατά Φίλη περνάει από τη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα: "Ο Πόντος ζει, έξω ο Φίλης από τη Βουλή"
Από την «καρδιά» του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα περάσει το απόγευμα της Δευτέρας (9/11) το «ποτάμι της οργής» και της ....
αγανάκτησης του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο «φούσκωσε» από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στις 16:00, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, κάτω από το αυστηρό «βλέμμα» του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου, χιλιάδες Πόντιοι και μη από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και να βροντοφωνάξουν την αγανάκτησή τους απέναντι στον υπουργό Παιδείας, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος –τώρα ή στο μέλλον– επιχειρήσει να αρνηθεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργής θα γίνουν ομιλίες από τον πρόεδρο της ΠΟΕ Χρήστο Τοπαλίδη και από τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργο Παρχαρίδη. Το ψήφισμα θα αναγνώσει η γενική γραμματέας της ΠΟΕ Γεωργία Κυριακίδου.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, ακολουθώντας το δρομολόγιο που θα τους υποδείξει η αστυνομία, θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα παραδώσουν το ψήφισμα στην ηγεσία του.

Σε ό,τι αφορά την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, θα ληφθούν τα ίδια μέτρα που λαμβάνονται σε κάθε εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου