Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

H Γενοκτονία των Ποντίων - Γράμμα προς τους Συλλόγους Ποντίων

Κύριε πρόεδρε της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κύριοι πρόεδροι Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Συνδέσμων, Ενώσεων Ποντίων, αγαπητοί φίλοι – φίλες Πόντιοι

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ("κόμμα αποστράτων") συμπαρίσταται στη δίκαιη αγανάκτησή σας για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο Ελληνισμός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου οι διωγμοί, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι πυρπολισμοί, οι ατελείωτες πορείες μέσα στην έρημο, τα καταναγκαστικά έργα που οδήγησαν στο θάνατο και στο ξεριζωμό από τη πατρώα γη των Ποντίων προγόνων μας να χαρακτηρισθούν ως γενοκτονία από πολλά Κράτη και από τη Βουλή των Ελλήνων.
Έρχεται λοιπόν σήμερα ένας υπουργός του Ελληνικού Κράτους και μάλιστα Παιδείας να σβήσει τις προσπάθειες αυτές, παραμερίζοντας τα χρόνια των προσπαθειών για την αναγνώριση της γενοκτονίας, να θίξει τα ιερά και όσια, να ταράξει τις μνήμες των Ποντίων αδελφών μας.
Ο υπουργός αυτός τάσσεται χωρίς ντροπή, όπως φαίνεται, υπέρ των σχεδίων, της προσπάθειας της Τουρκίας να ξεχάσει η ανθρωπότητα τις βαρβαρότητες, τις αγριότητες, τις βιαιότητες του τρομοκράτη ασιάτη δυνάστη που υπέστησαν οι λαοί που προϋπήρξαν και δημιούργησαν πολιτισμό στο χώρο της σημερινής Τουρκίας και των γειτονικών περιοχών.
Μια ακμάζουσα Μικρά Ασία λίκνο του Ελληνικού πολιτισμού, που τον μετέφερε στα πέρατα της ανθρωπότητας, αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα εξανδραποδίστηκε – ξεριζώθηκε.
Διερωτόμασθε είναι άραγε η προσπάθεια και η αμφισβήτηση τις ιστορίας μας έργο ενός μόνο προσώπου, του Υπουργού Παιδείας εν προκειμένω ή η συλλογική σκέψη και ιδεολογία των ανθρώπων που στελεχώνουν τη σημερινή αριστερή κυβέρνηση ; Αν ισχύει το δεύτερο περιμένουν την Πατρίδα μας, το Ελληνικό Έθνος μεγάλα δεινά.
Αδέλφια Πόντιοι γρηγορείτε, Έλληνες γρηγορείτε.

Με πραγματική θλίψη και αγανάκτηση
Γιώργος Τσακίρης
αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου