Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Common sense is not that common?

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αποφράς η 13η Νοεμβρίου 2015 για τη Γαλλία. Μήπως η 11η Σεπτεμβρίου για την Ευρώπη; Για όλον τον πολιτισμένο κόσμο και δη τον χριστιανικό που έχει γαλουχηθεί με τις αρχές της αγάπης, της ανεξικακίας, της ανεξιθρησκείας, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης;
Η εικόνα του...
άψυχου μικρού Αϊλάν σε κάποια ακτή του Αιγαίου συγκίνησε όλον τον πλανήτη. Η συμπόνοια για τους πρόσφυγες  περίσσεψε. Να τους συνδράμουμε, να τους απαλύνουμε τον πόνο ως καλοί χριστιανοί.
Τρέχουμε εκ των υστέρων, όπως έτρεχαν χθες βράδυ οι δυνάμεις ασφαλείας και οι τραυματιοφορείς στο Παρίσι.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας δήλωσε σήμερα ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτοντας τις πηγές ανεφοδιασμού του, αφού αυτό έχει καταλάβει πετρελαιοπηγές και πουλάει το πετρέλαιο μισοτιμής για να συντηρείται. Υπάρχουν, είπε, τόσοι δορυφόροι από πάνω  μας. Γνωρίζουμε τους δρόμους που παίρνει το πετρέλαιο που πουλάνε και μπορούμε να τους αποκόψουμε. Άρα, γνωρίζουμε και ποιοί αγοράζουν αυτό το πετρέλαιο και πού το μεταπωλούν, προσθέτω. Αυτών τον κώλο δεν μπορούμε να τον αποκόψουμε; Θα πρέπει να γνωρίζουμε και ποιοί οπλάδες εφοδιάζουν το Ισλαμικό Κράτος με όπλα και πολεμοφόδια. Ούτε αυτών τον κώλο μπορούμε να αποκόψουμε;
Αλλά ας πάμε πιο πίσω. 30.000 νοματαίοι οπλισμένοι σαν αστακοί εμφανίζονται «ξαφνικά» το καλοκαίρι του 2014 και αρχίζουν να σκορπούν τον τρόμο στη Μέση Ανατολή, οπότε αρχίζει η άνοδος των μυρίων προς Ευρώπη.
Αιφνιδιασθήκαμε λέει ο πρωθυπουργός και ο επί της μεταναστευτικής  πολιτικής αρμόδιος υπουργός. Γιατί; Πώς; Δεν διαθέτουμε μυστικές υπηρεσίες; Οι δορυφόροι δεν μας ενημέρωσαν γι’ αυτό που έρχεται; Χθες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας είχε ενημερωθεί από πέρυσι για τις επικείμενες προσφυγικές ροές και τα αίτιά τους.
Εμείς έχουμε μείνει στον άτυχο μικρό Αϊλάν και οι θολοκουλτουριάρηδες απορούν που ακόμη δεν έχουμε γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου. Να διευκολύνουμε στο έπακρο την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά να μη χτυπήσουμε στη ρίζα της την αιτία των προσφυγικών ροών. 
Όταν θα δούμε τη φωτογραφία κάποιου άψυχου μικρού Πατρίς  ή κάποιου άψυχου φοιτητή Αντρέ από το Παρίσι, θα συνειδητοποιήσουμε τη μαλακία που μας δέρνει.
Η σύγκρουση των πολιτισμών προφανής όσο ποτέ με φόντο το πετρέλαιο φυσικά.

Σωτήριος Καλαμίτσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου