Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ξεκάθαρη στήριξη στην Τουρκία έδωσε το ΝΑΤΟ

Η είδηση απαντά στο παράπονο, που εκφράζουν σήμερα πολλοί Έλληνες, που λένε "ορίστε, οι Τούρκοι δεν φοβήθηκαν να καταρρίψουν αεροσκάφος μιας υπερδύναμης, εμείς γιατί δεν καταρρίπτουμε τα δικά τους όταν παραβιάζουν τον ...
εναέριο χώρο μας, με την ίδια αιτιολογία;".

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή: Επειδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο κόσμο, ούτε λογική, παρά μόνο η δύναμη των όπλων. Η Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό su-24 φυσικά κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ. Το κατέρριψαν έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα τους στηρίξει το ΝΑΤΟ. Εμείς, πάλι, έχουμε τη βεβαιότητα, ότι σε ενδεχόμενο έντασης με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ (οι ΗΠΑ δηλαδή) ή θα κάνουν τη πάπια ή θα πάρουν το μέρος της Τουρκίας. Πάντως , δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, στην περίπτωση που θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, να διαλέξουν Ελλάδα !


Η ΕΙΔΗΣΗ
Στήριξη στην Τουρκία προσέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και απέρριψε τοποθετήσεις ότι το περιστατικό συνέβη εκτός τουρκικών συνόρων.
Ερωτηθείς εάν υπήρχε πιθανότητα το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε εντός της Συρίας, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι «οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους συμμάχους συνάδουςν με τις πληροφορίες που έχουμε από την Τουρκία».
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία και στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Στόλτενμπεργκ.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου