Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ζωή: Πολιτικός απατεώνας ο Τσίπρας, πρόδωσε το λαό

Τελειώσαν τα μέλια Αλέξη, τώρα αρχίζει η αντιπολίτευση. Διέπρεψες στην πολιτική εξαπάτηση, είπε η συντρόφισσα Ζωή, δηλαδή σε είπε "πολιτικό απατεώνα" εν ολίγοις.
«Το σίγουρο είναι ότι στην πολιτική εξαπάτηση έχει διαπρέψει (ο κ. Τσίπρας). Δεν το πίστευα ότι κάποτε θα το έλεγα αυτό. Με ...
στενοχωρεί αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Ευθέως πρόδωσε έναν ολόκληρο λαό, τις προσδοκίες πάρα πολλών ανθρώπων. Υπέσκαψε την υπόθεση της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη. Εξαπάτησε και εμάς που υπήρξαμε οι πολιτικοί του συμπαραστάτες. Πολλοί πιστέψαμε, εμπιστευτήκαμε έναν νέο άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην αντίδραση του Πρωθυπουργού όταν από το δημοψήφισμα βγήκε ως αποτέλεσμα το ΟΧΙ: «Είδα την ατμόσφαιρα που έχει περιγράψει ο Γ. Βαρουφάκης, της πολύ μεγάλης κατήφειας. Δυστυχώς αυτό το Δημοψήφισμα το έκανε για να το χάσει».

Τον κατηγόρησε ότι «έκανε εκλογές σε συνεννόηση με τους δανειστές και κρυφά από τη Βουλή για να πετύχει αυτό που ήθελε: να ξαναβγεί πρωθυπουργός και να εκκαθαρίσει όσους έλεγαν όχι στο μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι «στις εκλογές απείχε το 50%, αυτό είναι επιτυχία Τσίπρα».


«Προσποιούνται ότι διαπραγματεύονται και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος. Δεν δικαιούται κανείς να πανηγυρίζει αλλά και να προσποιείται ότι διαπραγματεύτηκε για ένα θέμα που είχε παραδώσει από το καλοκαίρι. Έφεραν το νόμο Αθανασίου ως προαπαιτούμενο. Προβλέπει κατασχέσεις fast trαck με προτίμηση των τραπεζών έναντι του Δημοσίου και των εργαζομένων. Με την υπογραφή Στουρνάρα ήταν ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών. Όταν για άλλη μία φορά, με δημόσιο χρήμα ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες και όταν έχουν αποζημιωθεί για τα κόκκινα δάνεια, δεν μπορεί να παραδίδεται η πρώτη κατοικία, από μία κυβέρνηση που έκανε σημαία την πρώτη κατοικία», συνέχισε η κα Κωνσταντοπούλου.

«Θυμάμαι την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που έλεγε για «ισοδύναμα στον πόνο» και πως «όποιο δάχτυλο και αν κόψεις, πονάει το ίδιο». Είναι θλιβερή αυτή η συζήτηση», τόνισε η τέως πρόεδρος της Βουλής. .

Αναφερόμενη στον Γιάννη Πανούση, είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι μελανή η κυβερνητική πορεία του κ. Πανούση. Υπήρξε ο υπουργός που επέλεξε να επεμβαίνει στα ΜΜΕ με εμπρηστικό τρόπο απέναντι στη Βουλή και σε εμένα, θέλοντας να αμφισβητήσει τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής. Όλες οι τοποθετήσεις του κ. Πανούση απολάμβαναν την απόλυτη κάλυψη του κ. Τσίπρα και του προϊσταμένου του υπουργού, κ.Βούτση. Είχα καλέσει τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό του».


Ως προς τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, εκτίμησε ότι αντιμετωπίζονται με μια «αναδίπλωση προς τη συγκάλυψη», τονίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί και να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο πρωθυπουργός κι διοικητής της ΕΥΠ.
«Πρέπει κάποιοι να απαντήσουν για ποιο λόγο το θέμα δεν ερευνάται όπως πρέπει, με την κλήτευση όσων προσώπων γνωρίζουν ή φέρεται ότι γνωρίζουν. Σήμερα βλέπω ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφεύγει να καλέσει τον κ. Ρουμπάτη, για τον οποίο αναφέρεται ο κ. Πανούσης. Αποφεύγει η Επιτροπή να καλέσει και τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί στο δημόσιο βίο της χώρας να διατυπώνονται τέτοιου είδους αναφορές και να μην διερευνώνται. Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ποιεί την νήσσαν. Επίσης, λέει η κυβέρνηση στον Πανούση να πάει στη δικαιοσύνη, αυτός πάει και η κυβέρνηση του κάνει μήνυση. Δεν δέχομαι όταν γίνεται ξεκάθαρη ανταλλαγή εκβιασμών μεταξύ πρώην και νυν υπουργών της κυβέρνησης, ότι μπορεί το θέμα να μένει χωρίς διερεύνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών είπε πως «έχω πει στον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει καμία δουλειά κανένας πρωθυπουργός να ενημερώνεται από τον διοικητή της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις. Η ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι το παρακολουθητήριο του κάθε πρωθυπουργού. Να διερευνηθεί πώς χρησιμοποιείται η ΕΥΠ και ποιοι παρακολουθούνται. Έχω δημόσια δηλώσει ότι είναι πασίδηλο ότι παρακολουθούνται οι επικοινωνίες και η δική μου. ‘Όταν το είπε η κα. Βαλαβάνη, τη διέψευσε ο κ.Πανούσης. Γνωρίζω ότι παρακολουθούνται οι επικοινωνίες, είναι ανοιχτό δικαστικά το θέμα των παρακολουθήσεων. Έχω παλέψει ως συνήγορος στην υπόθεση Τσαλικίδη για να υπάρχει προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθείτο η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο κι η κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε καν».


Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «πολιτικό bullying» εναντίον της και πρόσθεσε δεικτικά «πάντοτε φταίει εκείνος που… δέχεται την επίθεση».

Για τους ελέγχους πόθεν έσχες είπε πως «40.000 πόθεν έσχες δεν μπορούσαν να τα ελέγξουν οι Επιτροπές. Έπρεπε να διοριστούν λογιστές…Την υπόθεση Φλαμπουράρη εγώ την πληροφορήθηκα για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα θέματα».

Για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι δήλωσε:

«είχε χαρακτηριστικά πολεμικής επιχείρησης η επίθεση στο Παρίσι. Όλη η ρητορική του πολέμου εξυπηρετεί μία σκοπιμότητα για να ενεργοποιούνται ανάγκες του δικαίου περιστολής. Το σίγουρο είναι ότι τρίβουν τα χέρια τους οι έμποροι όπλων. Τέτοιου είδους επιθέσεις ενισχύουν τις πιο αντιδραστικές πολιτικές. Υπάρχει κίνδυνος εκτίναξης και της ακροδεξιάς και του ναζισμού. Όταν σημειώνονται τέτοια εγκλήματα πρέπει να είναι σαφές ότι στρέφονται κατά της ανθρωπότητας και η απάντηση δεν είναι εθνική ή εθνικιστική άλλα ανθρωπιστική με θωράκιση των κοινωνιών και της πρόληψης όχι της πρόκλησης».

Τόνισε ότι «είναι εγκληματική επιλογή η εμπλοκή της εγκληματικότητας με το φαινόμενο της προσφυγιάς. Οι προσφυγικές ροές προκαλούνται από τον πόλεμο. Την επιλογή της εμπόλεμης απάντησης και του πολέμου της τρομοκρατίας την έκαναν πριν από 14 χρόνια οι ΗΠΑ και δυστυχώς βρήκε στήριξη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι επιλογές αυτές απέτυχαν παταγωδώς. Θεωρώ ότι η χώρα έχει υποχρέωση να μην συμμετέχει σε διεθνή εγκλήματα. Οι επιθετικοί πόλεμοι, η στόχευση πολιτικών στόχων και η θυματοποίηση αμάχων εντάσσεται στα πολεμικά εγκλήματα. Η Ελλάδα στο παρελθόν δεν έχει τηρήσει τις αρχές και δεν έχει απόσχει. Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει σε επιθετικές πολεμικές ενέργειες. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον ΟΗΕ και το Σύνταγμα της χώρας. Εξάλλου, δεν έχει αποδειχθεί ότι με τέτοιους είδους ενέργειες αποτρέπονται οι εγκληματικές και δολοφονικές επιθέσεις. Είναι εύκολο να σχηματοποιούμε. Δεν μπορούμε να μιλούμε αβασάνιστα για φάρμακο. Αναθεώρηση σε βάθος χρόνου της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης. Δεν μπορεί να στέκεται η Ευρώπη χωρίς αυτοκριτική, δεν στάθηκε στο ύψος τον περιστάσεων σε διεθνές επίπεδο».


Δείτε και Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου