Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Αποτελέσματα εκλογών του Ε.Κ.Θ - Θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ, πάτωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ !

41,5% πήρε η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, 27,66% η παράταξη του ΚΚΕ, 14,07% η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ και ...
13,34% το ΜΕΤΑ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ).


Ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, μετά την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, οι εργασίες του 32ου τακτικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα "Αβραάμ Μπεναρόγια" του ΕΚΘ προσήλθαν και ψήφισαν 414 αντιπρόσωποι, από τους 420 στο σύνολο τους και στην κάλπη βρέθηκαν 412 έγκυρα, 1 λευκό και 1 άκυρο.

Από αυτά έλαβαν για το Δ.Σ. του ΕΚΘ:

  • ΠΑΣΚΕ ποσοστό 41,50% 13 έδρες και ψήφους 171
  • ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ποσοστό 27,66% 9 έδρες και ψήφους 114
  • ΔΑΚΕ ποσοστό 14,07% 4 έδρες και ψήφους 58
  • ΜΕΤΑ ποσοστό 13,34% 4 έδρες και ψήφους 55
  • ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (π.μέλη της ΔΑΚΕ)   ποσοστό 3,15% 1 έδρα και ψήφους 13
  • ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ποσοστό 0,24% 0 έδρες και ψήφο 1



Για αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ ψήφισαν 146 αντιπρόσωποι και στην κάλπη βρέθηκαν 145 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Από αυτά έλαβαν:
ΠΑΣΚΕ ποσοστό 55,17% 6 έδρες και ψήφους 80
ΜΕΤΑ ποσοστό 17,24% 2 έδρες και ψήφους 25
ΔΑΚΕ ποσοστό 15,86% 1 έδρα και ψήφους 23
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ποσοστό 11,72% 1 έδρα και ψήφους 17


Γραφείο Τύπου του Ε.Κ.Θ.

Αποχώρησε το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) από το Ε.Κ.Θ. 
καταγγέλοντας τον (πασόκο) Πρόεδρο του Ε.Κ.Θ. (Τσαραμπουλίδης) ότι δεν είναι τόσο σκληρός αντιμνημονιακός όσο οι ...συριζαίοι (χάσαμε τη μπάλα σύντροφοι, από τον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να αποχωρήσετε, όχι από το ΕΚΘ, αφού είστε τόσο αντιμνημονιακοί)



To 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ γίνεται σε μια εποχή σκληρών μνημονιακών πολιτικών που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, διαλύουν τις ζωές της λαϊκής οικογένειας και καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία και την απελπισία.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτά παλεύουμε να ανατρέψουμε, με τη δράση μας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην οργάνωση του αγώνα για ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών και αυτό βάλαμε σαν πρόταγμα στο ίδιο το Συνέδριο του ΕΚΘ.

Στον αγώνα μας αυτό, έχουμε βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια και μάθαμε πια, ότι όσους εργαζόμενους παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους τούς κυνηγούν με κάθε τρόπο οι γνωστοί μηχανισμοί καταστολής του κράτους και των εργοδοτών.

Δεν μπορούμε, όμως, να δεχθούμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΘ μήνυσε και στέλνει στα δικαστήρια εργάτες που παλεύουν για τη δουλειά και τη ζωή τους!!!

Αυτή η πρωτοφανής κίνηση αποτελεί ντροπή για το ΕΚΘ και για το θεσμό του προέδρου του ΕΚΘ.

Στην διάρκεια της 1ης ημέρας του 32ου συνεδρίου του ΕΚΘ, δηλώσαμε πως για εμάς στο ΜΕΤΑ η απόσυρση αυτής της απαράδεκτης αγωγής που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και την συνδικαλιστική έκφραση και δράση,αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στη συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Δηλώσαμε, επίσης, πως αυτή η αγωγή είναι πολύ σοβαρό πολιτικό και συνδικαλιστικό ατόπημα και πρέπει να τελειώσει εδώ, σε αυτό το Συνέδριο.

Δυστυχώς, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΘ δεν πήρε υπόψη του, ούτε τη δική μας τοποθέτηση, ούτε την παράσταση διαμαρτυρίας πολλών εργαζομένων της ΕΛΒΟ, που με σύνθημα «Φέρανε τον μεσαίωνα οι κεφαλαιοκράτες και ο πρόεδρος του ΕΚΘ μηνύει τους εργάτες», διαδήλωναν την απόφαση τους να μην σταματήσουν τον αγώνα τους για τη σωτηρία του εργοστασίου της ΕΛΒΟ.

Μετά από αυτή τη στάση του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης και απερχόμενου προέδρου του ΕΚΘ, το ΜΕΤΑ αποχώρησε από το συνέδριο και δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε όσους γραφειοκράτες «συνδικαλιστές» εκθέτουν συνειδητά και ποινικοποιούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου