Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μόνο εργάτες δεν είναι οι εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις χθεσινές εκλογές στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ας δούμε ποιοί είναι οι "εργάτες" εκπρόσωποι των εργατών. Σημειώστε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν...
άλλη δευτεροβάθμια οργάνωση την ΕΔΟΘ και εκπροσωπούνται εκεί. Υποτίθεται ότι στο Ε.Κ.Θ. πρέπει να είναι όλοι εργάτες του ιδιωτικού τομέα. Όμως, μόνο κάποιοι του ΚΚΕ έχουν "πιάσει μυστρί στο χέρι".

Ας δούμε τους 4 εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ , που εκλέχθηκαν στο ΕΚΘ:

ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ): 

1) Παπακωνσταντίνου Γιώργος. Είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ_, μια από τις καλύτερες δουλειές στην Ελλάδα, όπου για να μπεις  έπρεπε να έχεις κολλήσει εκατομμύρια κομματικά ένσημα. Απολύτως αδιαφανείς όλες οι προσλήψεις, χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Ο ορισμός της αναξιοκρατικής δημόσιας καλοπληρωμένης μόνιμης εργασίας, που όλοι θέλουν και μόνο λίγοι εκλεκτοί βρίσκουν τον τρόπο να τρυπώσουν. Για ΑΣΕΠ ούτε λόγος.

2) Αφεντουλίδης Τριαντάφυλλος. Είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΛΘ. Άλλος αμαρτωλός εργοδότης, στον οποίο θα ήθελαν πολύ νέοι να βρουν δουλειά, αλλά μόνο με πράσινη κάρτα διοριζόσουν επί δεκαετίες. Προνόμιο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ουσιαστικά δημόσιο και αυτό όπως τα ΕΛ.ΠΕ.

3) Κιοσέογλου Λευτέρης. αν και συστήνεται ως "βιομηχανικός εργάτης", υπήρξε όσα χρόνια τον ξέρουμε συνδικαλιστής, Αν.Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Β. Ελλάδος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε δεκάδες εκλογές σωματείων, οργανώσεων, ακόμη και στις περιφερειακές εκλογές με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επάγγελμα συνδικαλιστής με λίγα λόγια. 

4) Ναθαναήλ Σταύρος. Εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, ΕΛΒΟ, επίσης δημόσιας εταιρείας κι ο Σταύρος είναι "μια ζωή αγώνες για την αριστερά".

Αυτά για τον συνδικαλισμό των εργατών, που εκπροσωπούνται από τέτοιους "εργάτες". Ο κομματισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πού να βρει το δίκιο του ο απλός εργατάκος, αν πάει να το ζητήσει απ΄αυτά τα κομματόσκυλα, που δεν εκπροσωπούν τους εργάτες στα κόμματα, αλλά τα κόμματα στους εργάτες;

Κανέναν αληθινό εργάτη θα δούμε στο συνδικαλισμό; Από αληθινό ιδιωτικό τομέα ! Απ΄το συνεργείο του κυρμήτσου, τη βιοτεχνία του μπαρμαχρήστου κι όχι από τα μεγάλα κρατικά μαγαζιά του ΟΛΘ, της ΕΛΒΟ, των ΕΛΠΕ κ.λ.π. Αλλά, πού να τρέχει να συνδικαλίζεται ο κανονικός απλός εργατάκος; Ποιός θα τον ταϊζει. Άμα είσαι συνδικαλιστής στα ΕΛΠΕ δεν δουλέυεις ποτέ και απλώς δίνει "αγώνες". Άμα είσαι συνδικαλιστής στο "κατάστημα ενδυμάτων ο Μπάμπης" δεν έχεις χρόνο για "αγώνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου