Το συνέδριο της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Βιέννη, με Κίσσινγκερ & Πρόντι
Μια συνάντηση που διέφυγε της προσοχής των ελληνικών ΜΜΕ, ήταν αυτή που έγινε στην Βιέννη στις 22-25 Οκτωβρίου 2015. Αν και επετειακή δεν ήταν καθόλου τέτοιος ο χαρακτήρας της, αφού...
συμμετείχαν ηγέτες και άνθρωποι που επηρεάζουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη. Για να καταλάβετε, συντονιστές ήταν ο Ρομάνο Πρόντι και ο Χένρυ Κίσσινγκερ (που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από το σπίτι του…).
Η επέτειος αφορούσε τα 200 χρόνια από το Συνέδριο της Βιέννης που διεξήχθη το 1814-1815 και ήταν ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια στην Ιστορία της Ευρώπης που αποτέλεσε και σταθμό στην ιστορία του Διεθνούς Δικαίου. Το Συνέδριο της Βιέννης ήταν η πολυπληθέστερη παγκόσμια συνάντηση των μεγάλων δυνάμεων με στόχο να βάλει τάξη μετά την Γαλλική Επανάσταση και την ήττα του Ναπολέοντα (συμμετείχε και ο Ιωάννης Καποδίστριας στην ρώσικη αντιπροσωπεία θέτοντας το ελληνικό ζήτημα). [1]
Επί της ουσίας, έβαλαν τον χάρτη της Ευρώπης κάτω και μοίρασαν την Ήπειρο μεταξύ των Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον πολύ Χένρι Κίσινγκερ, αποτέλεσε «Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών" και εξασφάλισε την ειρήνη και τη σταθερότητα …
Η πρόσφατη συνάντηση έγινε λοιπόν ακριβώς 200 έτη μετά το πρώτο συνέδριο, στην ίδια αίθουσα ακριβώς που είχε γίνει και τότε (με τον ανάλογο συυμβολισμό…).
Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο. Η αναφορά της ήταν περιορισμένη στο διαδίκτυο [2,3] και λάβαμε γνώση τυχαία από ένα ιταλικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ilmessaggero» στις 23/10.[4] Επίσης υπάρχει και ένα σύντομο ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοσή της. [5]
Αν το 1815 σχεδιάστηκε ο χάρτης της Ευρώπης από τους τότε ισχυρούς, μπορούμε να συμπεράνουμε τι προσπαθούν να κάνουν και σήμερα. Και ο τρόπος που θέλουν να το επιβάλλουν μας δίνεται μέσα από τον αποκαλυπτικό χαιρετισμό και την εισαγωγική ομιλία του Ρομάνο Πρόντι που την έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα. [6]
Ο τίτλος είναι: «Μια πραγματική μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και μια μόνιμη στρατιωτική δύναμη για να εφαρμόσει τις αποφάσεις του»
Αποσπασματικά αναφέρει:
«… μία από τις βασικές αδυναμίες της παρούσας διεθνούς τάξης είναι η απουσία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για τις μεγάλες δυνάμεις να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται, στα πιο επακόλουθα θέματα …
… Η Ευρώπη είναι υπερβολικά κατακερματισμένη και διαιρεμένη για να θεωρείται ένας από τους τέσσερις πυλώνες του διεθνούς συστήματος….
… Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί απειλή για όλες τις μεγάλες δυνάμεις, αλλά είναι σαφές ότι μόνο μια πραγματικά παγκόσμια δράση μπορεί να νικήσει τον παγκόσμιο κίνδυνο που θέτουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις…
…Χρειαζόμαστε μια ισχυρή μεταρρύθμιση του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών. Εδώ δεν αναφέρομαι σε αισθητικές αλλαγές, αλλά μάλλον σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις δίνοντας στον ΟΗΕ τα κατάλληλα μέσα και επενδύσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων που εκδόθηκαν. Η δημιουργία μιας μόνιμης στρατιωτικής δύναμης, όπως προτάθηκε το 1945, δεν είναι ένα εύκολο έργο για να εκπληρωθεί, αλλά (επαναλαμβάνω) χρειάζονται τα κατάλληλα μέσα για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ...»
Οι πλέον αρμόδιοι αντιπρόσωποι της ΝΤΠ μας κοινοποιούν, πλέον απροκάλυπτα, το σχέδιο τους για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων με στρατιωτική ισχύ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ...
Το παραπάνω ίσως μας φανεί χρήσιμο, στην ερμηνεία των εκτυλισσόμενων γεγονότων ...
Πρωτοβουλία Πολιτών της Πάτρας
------------------------------------------------------------------------------------
Παραπομπές:
[1] Συνέδριο της Βιέννης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
[2] Congress of Vienna 2015
[3] Bundeskanzleramt Osterreich / Congress of Vienna 2015 – Nachlese
[4] Ilmessaggero / 23.10.2015 / “Un Nuovo Congresso di Vienna”
[5] www. Ilmessaggero .it / “Il bicentenario, a Vienna un nuovo Congresso di Vienna con Kissinger e Prodi”
[6] Opening Remarks by Romano Prodi at The Congress of Vienna 2015 on October, 22 2015: «A real reform of the United Nations and a military permanent force to implement its decisions»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου