Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν φτάνει που υποδεχόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, μας δέρνουν κι από πάνω οι ΗΠΑ

Βουλγαρία: "εμείς κάνουμε ό,τι μας πουν οι Αμερικανοί"
Η μοναδική λύση που υπάρχει στο "προσφυγικό" με τους Σύριους, είναι να πάψει να γεννάει πρόσφυγες ο πόλεμος στη Συρία. Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών. Ο στρατός της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας όμως ...


δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς εξωτερική βοήθεια. Οι δυτικοί είναι απρόθυμοι να βοηθήσουν τον Άσαντ, επειδή δεν τον θέλουν οι Ισραηλινοί κι έτσι η μόνη ελπίδα του είναι οι παπατζήδες Ρώσοι. 

Οι Ρώσοι φοβούνται τις αντιδράσεις του Ισραήλ, τα ΜΜΕ του οποίου καθημερινά αναφέρονται σε εμπλοκή Ρωσικών αεροσκαφών και προσπαθούν να ηρεμήσουν το Ισραήλ και τους συμμάχους του, ότι δεν βοηθούν τον Άσαντ και δίνουν διαβεβαιώσεις ότι θα κινηθούν σε συνεργασία με τη δύση.

Η Ελλάδα που υποφέρει από τα προσφυγικά κύματα και γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, διευκολύνει τους Ρώσους να μεταφέρουν "ανθρωπιστική βοήθεια" στον Άσαντ. Οι σύμμαχοί μας (και αφεντικά μας) όμως, ισχυρίζονται ότι τα Ρωσικά αεροσκάφη δεν μεταφέρουν φάρμακα, αλλά όπλα στον Άσαντ (και άρα θα παρατείνουν την παραμονή του στην εξουσία) κι έτσι πιέζουν την Ελλάδα (και την Τουρκία) να μην επιτρέψει τις αερομεταφορές.

Οι Ρώσοι ορκίζονται ότι δεν μεταφέρουν όπλα και δεν θα στηρίξουν τον Άσαντ, αλλά μάλλον δεν γίνονται πιστευτοί.

Κι ανάμεσα σε Ισραήλ, Ρωσία και ΗΠΑ, η Ελλάδα εκτός από την πίεση των προσφύγων, δέχεται την πίεση των Αμερικανών, να απαγορεύσει τη διέλευση Ρωσικών αεροσκαφών.


Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα των μεγάλων ΜΜΕ της δύσης:

Ωραίοι οι τσίπηδες Αμερικανοί όπως πάντα: μας ζητούν να αποκλείσουμε τη μοναδική λύση, αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το βάζουν, να ενισχύσουν τουλάχιστον οικονομικά την Ελλάδα, να αντιμετωπίσει τα εκατομμύρια ταλαίπωρων προσφύγων που θέλουν να διέλθουν από τη χώρα μας, για να πάνε στη Γερμανία και τη Σουηδία.

Υπάκουοι οι Βούλγαροι: "εμείς κάνουμε ό,τι μας διατάζουν οι Αμερικανοί"

Οι Βούλγαροι πάλι δεν αμφιταλαντεύονται: υπακούουν πιστά, χωρίς αντιρρήσεις στα κελεύσματα των Αμερικανών. Έτσι, απαγόρευσαν τη διέλευση Ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, γεγονός που εκνεύρισε τη Ρωσία.

Russia on Tuesday lashed out at Bulgaria over its refusal to allow Russian cargo planes bound for Syria to fly over its territory, saying the move has cast doubts on the nation's independence. The angry statement comes amid signs of a Russian military build-up in Syria that has raised US concerns.

http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2015/09/08/U-S-asks-Greece-to-deny-Russian-flights-to-Syria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου