Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΜΑΧΙΑ στο φούρνο με πατάτες!!!!

Γράφει ο Μήτσος Τούφας

Ντιμπέιτ σο λέει ο άλλος. Το οποίον τελεμαχία. Ρε δε το λέτε καλύτερα πασαρέλα να στηθώμεν κι μείς να δούμε τα παπά σας , να χαζέψουμε κορμοστασιά, να πείτε κι εσείς τα καλαμπουράκια σας ,τα ποιηματάκια σας, να ξέρουμε κι εμείς τι αγοράζουμε, ....
τρομάρα μας, να πάμε μετά ούλοι μας τρισευτυχισμένοι περί νανάκια κι εμείς οι ηλίθιοι κι εσείς τα τζιμάνια?

Έβαλε σύμπαν το σύστεμα τα καλά του και βγήκε παγανιά περί σόου σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ρε μας δουλεύετε αβέρτα επί έτη και έτη αδιαλείπτως και σας γένηκε συνήθεια να πούμε?

Βγήκε μεν κακόγουστο το σόου, αλλά δε γαμείς σο λέει ο άλλος , σε αθρώπους που καταναλώνουν Μενεγάκη και τα συναφή επί 20 και βάλε χρόνια, τι τους πειράζει? Μια χαρά τους είναι.

Νομίζω;

Τ αποτελέσματα της ούλης ιστορίας έτσι κι αλέως τα ξέρουμε, τα ξέρετε, τα κανονίσατε από τώρα κατ επιταγήν των "φίλων " μας και ερήμην μας ,την κατάληξις την ξέρουμε κι αυτήν, το παλούκι στον, με το μπαρδόν, πάτο μας επίσης, οπότε τι θέτε τώρα και μας τυραννάτε κι από πάνω και καταξοδευόμαστε περί τις ντεμέκ εκλογές και τις και καλά δημοκρατικές διαδικασίες και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα, δεν τόπιασα.

Πως τόπατε? Νομιμοποίησις;

Ε καλά τώρα. Και ποιον αρωτάτε ή ποιον αρωτήξατε ποτές ορε μόρτες , πέρα απ την πάρτη σας και τα συμφέροντα της τάξης σας, ναι ρε της τάξης σας ξέρω καλά τι λέγω ,περί νομιμότης?

Την έχετε κάνει λάστιχο χρόνια και χρόνια τώρα. Πες τε το μας απέ την αρχή και καθαρά τουλάχιστον, να μην έχουμε αγωνία "Μάγκες έχουτε να χορέψουτε τσακαλίτικο αντικριστό ως να πέσετε τ ανάσκελα. Γενόμεθα αντιληπτοί περί του τί υπογράψαμε?

Τόσο απλά

Αλλά πότε είπατε την αλήθεια;

Jamais!

Κάνει τζιιιζ η ριμάδα.

Χαζεύοντας το λοιπόν το ντιμπέιτ των αρχηγώνε, τρομάρα τους , σκυλοβαρέθηκα κι αιστάνθηκα όπως όταν πας με γκόμενα μπουρούχα ένα πράμα κι αφού κάνεις την εργασίαν σου μετά φτύνεσαι πατόκορφα. ''Τι έκανα ο μαλάκας?''

Να τα πάρουμε απέ την αρχή.

Ρε τι μου στηθήκατε κει πέρα θλιβεροί διαχειριστές και μου χαριεντιζόσαστε κιόλας;

Απέ τη μια μεριά τα γαμήσατε το ταμ τιριρί μετά μισού αιώνα ακατάσχετου ντερλικώματος,ύστερις μας στείλατε το λογαριασμό κι απέ την άλλη τσαμπουνάτε και περί σωτηρίας

Μιλάμε περί θράσους έτσι?

Έτσι το λοιπόν μετά το τελευταίο πάθημα που δεν εξεύρω αν και σε ποιούς γένηκε μάθημα , αυτό ντε με τα τσαμπουκαλίκια του κομαντάντε Τσίπρα και των άλλων Συριζαίων , όπου μας πήραν άνευ σιέλου κι απ ούλες τις μπάντες οι ερίφηδες της Εσπερίας, προσηλωμένοι όντες στην παράδοση της Αριστεράς, τα παλουκάρια μας λοιπόν, διέλυσαν το κατέστημα αφού τα κάνανε με το μπαρδόν σκατά, ζητάνε τώρα και τα ρέστα να κρατήσουν τα μικρομάγαζα που θα δημιουργήσουν.

Κλασσική αριστερή περιπτωσάρα

Ο Ανδρ.......παρντόν Τσίπρας το λοιπόν έβγαλε μπροστά ούλα τα κόλπα του προτύπου του σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο και να γενεί βεζίρης στη θέση του Ανδρ....παρντόν και πάλε , του βεζίρη.

Μόνο που φαντάζει λιγότερο ικανός δημαγωγός από τον αείμνηστο κι ο τελευταίος μιας σειράς πολιτικών που ξεπούλησαν τα όνειρα του κοσμάκη παραφράζοντας τη θέληση του και υποκύπτοντας ποιος ξέρει σε τι είδους συμφέροντα και με ποιά ανταλλάγματα .

Ούλα τ άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε.

Νόμιζα πως εγώ ο Μήτσος Τούφας ήμουνα ο μόνος γιαλαντζί μάγκας στην πιάτσα.

Αμ δε.

Πάρτε κόζι το Βαγγέλα και θα την ανθιστήτε.

Ρε σε ξεμπρόστιασε ο άλλος , ο χοντρός ντε , μπροστά σ ούλο τον κόσμο για υπόδικο χαρακτηρίζοντας σε ''Μπροστάντζα'' κι αντί να σηκωθείς να τον ''πλακώσεις'' στις γλήγορες ''τι είπες ρε σαμαροπαϊδα? '' εσύ έκανες τον ανήξερο και'' με συκοφαντούν μανούλα μου'' και'' δεν είναι ακριβώς έτσι'' κι ''έχω αθωωθεί''(για ποιο ρε Βαγγέλα ? για το Μπροστάντζας?) και '' τον βάζει ο Τσίπρας να με κακολογεί'' κι άλλα τέτοια αδερφίστικα, όταν δεν τον έγλυφε και δεν τον παρακάλαγε επανειλημμένως και στα γόνατα για ένα αραντεβού (όποτε θες) για μια συνεργασία έστω .

Παρακαλετό γαμήσι δηλαδής.

Άστα να πάνε....

Θοδωράκης , Θοδωράκης είναι, που λέει κι ο Ψεκασμένος.Αντε αγόρι μου πίσω στην πρότερη δουλειά σου και στο μαγέρικο σου κι άσε αυτό το σπορ σε άλλους λιγότερο εμφανείς υπαλλήλους των αφεντικών τους (δες Τρέμη) . Τέτοιους έχουμε πολλούς δόξα τω Γιαραμπί (ξαναδές Τρέμη) πιθανώς και ικανότερους .Τι άλλο θα πρόσθετε η παρουσία σου που δεν τόχουμε ήδη?

Πάντως ρε Λαφαζάνη δε λέω, κάνεις αυτό που ξέρεις . Διασπάσαι , διαχωρίζεσαι, καταγγέλλεις ,αποχωρείς. Σου αναγνωρίζω βέβαια μια γενναιότης (καρέκλα παράτησες δεν είναι και λίγο . Δω άλλοι δίνουν μέχρι και κώλον ,συμβολικώς ,για τη ριμάδα) αλλά ρε αδελφέ και στο δια ταύτα να πούμε, η μόστρα της αριστεράς πάει χάλασε όταν αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να κυβερνήσει δηλαδή να πάρει ευθύνες . Εκεί ακριβώς τα κάνατε λαμπόγυαλο. Κι ήσουνα εκεί..... Αντιλαβού? Φιλοδοξείς να αντικαταστήσεις τον μπάρμπα Κουβέλη στα πολιτικά πράγματα? Όχι είναι φιλοδοξία τώρα αυτό? Ερώτηξις κάνω.

Αδελφέ Καμένε-Ψεκασμένε δε λέω το παλεύεις να μπεις στη βουλή με νύχια και με δόντια και πάνω στην πολλή φασαρία που κάνεις (ειμαι κι εγώ εδώ!!!!) ακούγονται κι αλήθειες , που στις περνάν όμως στο ντούκου τα κάθε είδους καθεστωτικά παπαγαλάκια γιατί λέει μοιάζεις με τον τύπο στο παραμύθι του παππού Αίσωπου ''Ο Ψεύτης βοσκός''. Φωνάζεις τόσες φορές ''ΛΥΚΟΣ,ΛΥΚΟΣ!!!!"που στο τέλος δε σε πιστεύει κανένας (όχι ότι θέλουν κιόλας )

Μεταξύ μας σε βλέπω στην απέξω να εξακολουθείς να φωνάζει στο τζαμπαντάν''Λύκος με τρώει ρε πιδιά!!!!'' Κι ούλοι άχνα!!!. Πιθανόν ενοχλείς παντοιοτρόπως

Η Φώφη πάντως έπεσε από άλλον πλανήτη .Ναι είμαι σιγουράντζα περί του γεγονότος . Μου θύμισε παιδάκια του δημοτικού που βγαίνουν κουρντισμένα να πουν το ποιηματάκι τους. ''Μεσάνυχτα ο πυρπολητής καβάλησε το γρήγορο καΐκι τη λευτεριά να φέρει και τη νίκη'' ...κάπως έτσι. Μας κάλεσε κι ούλους πίσω στο σπίτι μας ,στο ΠΑΣΟΚ δηλαδής , δεν είδε ,δεν άκουσε ,δεν κατάλαβε τίποτα περί διαφθοράς εντός και επί τα αυτά, περί χρεών, περί, περί... Ολα ωραία και καλά

Άφησα για το τέλος τον πιο συμπαθή μου απ όλους αυτούς, τον μουσιού Κουτσούμπα. Παρ ότι φύσει και θέση δεν τυγχάνω κομμουνιστής ωστόσο ομολογώ την συμπάθεια μου στη φυσιογνωμία του. Του αναγνωρίζω επίσης σταθερότης απόψεων.Τόση δε σταθερότης, σε σημείο μουμιοποίησις.



Για τα απέναντι των πολιτικών καθήμενα καθεστωτικά παπαγαλάκια δε χαραμίζω ούτε το σάλιο μου. Ήταν ακόμα χειρότεροι απ τους πολιτικούς αρχηγούς κάνοντας θαυμάσια τη δουλειά για την οποία καλοπληρώνονται (δείτε την Τρέμη την οποία δεν την ενόχλησε τίποτις άλλο πέρα απ το ότι πρέπει να κληθούν οι μεγαλοκαναλάρχες να πληρώκουνε τα χρέη τους )

Ούτε το σάλιο μου!!!!

Άντε και στο δεύτερο ντιμπέιτ τα ξαναλέμε

Γεια χαρά νταν μάγκες

Μήτσος Τούφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου