Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσημη πρώτη για το υπουργικό συμβούλιο

Την πρώτη του συνεδρίαση θα έχει σήμερα στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία ..
του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Θα προηγηθεί η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.
Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον το μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται ως ευρωπαϊκό ζήτημα. Υπογράμμισε ακόμη τη βαρύτητα που δίνει στο ζήτημα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος όπως είπε, «θεωρεί το προσφυγικό μείζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό».
Από την πλευρά του ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι υπουργοποιείται «σε μια δύσκολη περίοδο» και διαβεβαίωσε ότι θα δώσει «όλες τις δυνάμεις του για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Τσίπρα
Χθες ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο και συζήτησαν για τις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση αλλά για την ελληνική οικονομία. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ενώ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική - προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου