Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Βλέπουν κοινή κάθοδο των δύο μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ &ΑΝΕΛ

Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να κατεβούν μαζί στις επόμενες εκλογές... προκειμένου να διασωθεί εκλογικά ο Πάνος Καμμένος, που μετά τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακό σε ...
μνημονιακό κινδυνεύει να βρεθεί απέναντι στο εκλογικό του ακροατήριο, συζητιέται έντονα τα τελευταία δύο 24ωρα στα κοινοβουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι πληροφορίες για κοινή κάθοδο ενισχύονται από δημοσιεύματα στον Τύπο, όπως σήμερα στα «Νέα», αλλά και από πληροφορίες που εκπορεύονται από το Μαξίμου.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή αναφέρθηκε σε μονοκομματική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΑΝΕΛ επί της ουσίας έχουν απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν σαν μια συνισταμένη του κόμματος του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλές εμπιστευτικές δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες οι ΑΝΕΛ βρίσκονται κάτω από το εκλογικό όριο για να μπουν στη Βουλή.

Παπαδημούλης : Κανίβαλοι όσοι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αντιμνημονιακοί

Μπορεί οι διαφορές στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγάλες και να τις αναγνωρίζουν όλοι, όμως για τον κ. Παπαδημούλη υπάρχουν και όρια… «Ο κανιβαλισμός δεν έχει θέσει στο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter: «Οι διαφορές στο κόμμα μας, είναι μεγάλες. Η αντιπαράθεση όμως, απαιτεί επιχειρήματα, ιδέες και ήθος. Ο κανιβαλισμός, δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ».


Φλαμπουράρης : "Συνέλθετε σύντροφοι, τώρα είμαστε στην κυβέρνηση"

Ο κυρ Αλέκος θυμίζει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιδρούν στη μνημονιακή στροφή, ότι είναι πια… στην κυβέρνηση

Την υπενθύμιση ότι είναι πια στην κυβέρνηση, κι όχι αντιπολίτευση, κάνει προς τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Φλαμπουράρης, συστήνοντας προς όλους ψυχραιμία, αλλά και να… «συνέλθουν».

Ο υπουργός επικρατείας σε συνέντευξή του υπογράμμισε πως «Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε «Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;».

Την ίδια ώρα ο κ. Φλαμπουράκης απηύθηνε έκκληση στους «αντάρτες» υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «συνέλθουν και να επανέλθουν».

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα λέγοντας ότι πιστεύει πως τα πράγματα θα διορθωθούν στην πορεία. «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» είπε ξεκαθαρίζοντας: «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου