Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Δήλωση Κακλαμάνη για το μεταναστευτικό

Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση στη χώρα, ο Ν. Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Από τον Πρωθυπουργό της χώρας περίμενα πολλά περισσότερα αντί υποσχέσεων, προθέσεων και σχεδίων μακρόπνοης πολιτικής για το μεταναστευτικό πρόβλημα, που έχει εξελιχθεί σε πραγματική «βόμβα» για την πατρίδα μας, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη δημόσια ασφάλεια όσο και για τη δημόσια υγεία.

Περίμενα, για παράδειγμα, να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις, που θα δίνουν άμεσες λύσεις, χωρίς να λογαριάζει το κομματικό και (μελλοντικό) ψηφοθηρικό κόστος.

Όπως, δηλαδή:

• Με ποιες κυβερνητικές δράσεις το Πεδίον του Άρεως θα γίνει ξανά πάρκο για όλους τους πολίτες αντί καταυλισμός προσφύγων.
• Πότε θα ξεκινήσει και κυρίως πότε θα ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση του φράκτη στον Έβρο, όπου τμήμα του έχει καταρρεύσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.
• Για ποιο λόγο δεν εκταμιεύτηκε η δωρεά 300.000 ευρώ του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για τους μετανάστες.
• Πότε θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στη διαδικασία της σίτισης στα κέντρα πρότυπης υποδοχής.
• Γιατί στο α’ εξάμηνο του 2015 η αύξηση της παράνομης μετανάστευσης από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα αγγίζει το 676,17%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου.
• Αν θα θέσει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προκλητική στάση της Τουρκίας, που αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες επανεισδοχής.

Με ικανοποιεί το γεγονός, ότι τον άκουσα να κάνει αποδεκτές προτάσεις, τις οποίες κατέθεσα και αποτελούσαν κατευθυντήρια γραμμή της ΝΔ από το 2008.

Το μεταναστευτικό είναι ένα μείζον θέμα για την Ελλάδα του 2015, που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση. Δυστυχώς, η σημερινή παρουσία του κ. Τσίπρα στη Βουλή δεν νομίζω, ότι έπεισε κανέναν πως η τωρινή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει σε τομές, ώστε να αποτρέψει τη μετατροπή ολόκληρης της επικράτειας σε «Πεδίον του Άρεως».

Η κυβέρνηση με την ίδια ανευθυνότητα και προχειρότητα που χειρίζεται την οικονομική πολιτική, πορεύεται και στον τόσο ευαίσθητο τομέα, για τη συνοχή της κοινωνίας, αυτόν της μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου