Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η Ρωσία στέλνει S-300 στο Ιράν

Όλο και περισσότερο εντείνονται οι υποψίες ότι το Ισραήλ (και με τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης!) θα χτυπήσει το Ιράν, πράγμα που σημαίνει ...άλλα 5 εκατομμύρια προσφύγων στην Ελλάδα. Έτσι, το Ιράν.....


Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τεχεράνη μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Κόζιν.

"Θα είναι το σύστημα S-300, το οποίο ζήτησε το Ιράν. Πάει πολύς καιρός (αφότου η Μόσχα και η Τεχεράνη υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων), το σύστημα έχει εν μέρει εκσυγχρονιστεί, όμως ορισμένα στοιχεία του αναβαθμίζονται ακόμη" είπε ο Κόζιν στο πρακτορείο RIA Novosti.

Το 2007 η Ρωσία και το Ιράν υπέγραψαν μια συμφωνία για την παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος. Τρία χρόνια αργότερα ωστόσο ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ "πάγωσε" τη συμφωνία, μετά το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επέβαλε στο Ιράν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αφορμή τους φόβους της Δύσης ότι η Τεχεράνη επιδίωκε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τον Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ήρε την απαγόρευση, αφού το Ιράν και η ομάδα 5+1 των διεθνών διαπραγματευτών κατέληξαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στις αρχές του μήνα μια πηγή του ιρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι η πρόσφατη συμφωνία θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πιο προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα από τους S-300.

http://www.nooz.gr/world/rosika-antipuraulika-sustimata-s-300-sto-iran

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου