Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Θλίβομαι...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Τόσο καιρό παρακολουθώ, διαβάζω και φιλτράρω τα όσα γράφονται εδώ.
Αυτό που βλέπω με θλίβει, γιατί με το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνω ότι έχουν καταφέρει, αυτοί που μας έχουν κυβερνήσει και μας κυβερνούν, στο έπακρο το ...


διαίρει και βασίλευε.

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το 20ποντο (τυχαίο νούμερο) που μου χώνουν δεν έχει χρώμα, έχει την ίδια αίσθηση και τον ίδιο πόνο.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα όπου έχουν θρονιάσει τον κώλο τους.
Δεν τους νοιάζει τι θα κάνουν οι όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν μείνει (είδος προς εξαφάνιση όπως η καρέτα – καρέτα), πως θα τα βγάλουμε πέρα, πως θα επιβιώσουμε, πως θα ζήσουμε για να δείξουμε έναν καλύτερο δρόμο στα παιδιά μας.
Διαβάζω τόσο καιρό σχόλια διχασμού, χολής και μίσους του ενός προς τον άλλον. Δεν έχουμε καταλάβει ότι απέναντί μας δεν είναι ο γείτονας ο «εχθρός», δεν είναι αυτός που μας επιβουλεύεται, δεν είναι αυτός που θα μας ρουφήξει το αίμα, που θα κάνει τη ζωή μας κόλαση. Ο «εχθρός» είναι κοινός για όλους και θέλει ένα και μόνο πράγμα. Την υποδούλωσή μας.
Τώρα όσον αφορά το Κυριακάτικο δημοψήφισμα θα ήθελα ένας κερατάς να βγει και να μας πει αντρίκια τι ακριβώς σημαίνει το ΟΧΙ και ποιες οι συνέπειές του. Τι σημαίνει το ΝΑΙ και ποιες οι συνέπειές του. Αυτά που ακούω τόσες μέρες είναι παπαρολογίες και τίποτα επί της ουσίας.
Απαιτώ να μάθω ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης εάν ο λαός αποφασίσει το ΟΧΙ. Τι θα κάνει την επαύριο του δημοψηφίσματος, ποιο σχέδιο θα ακολουθήσει για να μην υπάρξει χάος στη χώρα που γεννήθηκα και που γεννήθηκαν τα παιδιά μου, τα παιδιά σας.
Αυτό που άκουσα είναι μια παπαρολογία από έναν Υπουργό που είπε ότι υπάρχει σχέδιο και ότι δεν είναι του παρόντος να το αναλύσει. Εάν δεν είναι η ώρα αυτή να μας το πει, τότε ποια είναι;
Απαιτώ να μάθω ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης εάν ο λαός αποφασίσει το ΝΑΙ. Τι θα κάνει για να βοηθήσει αυτόν τον έρμο τόπο που έχει υποστεί τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια.
Τι θα κάνει για να μην υπάρξει μίσος και φθόνος μεταξύ των Ελλήνων όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, στην τελική τι είναι αυτό που πραγματικά καλούμαστε να ψηφίσουμε. Γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει αντικείμενο προς ψήφιση, τα μέτρα τα οποία καλούμασταν να αξιολογήσουμε και καλούμασταν να αποδεχθούμε ή όχι δεν υπάρχουν πλέον στο τραπέζι. Άρα λοιπόν τι είναι αυτό στο οποίο με βάζουν σε δίλλημα εδώ και 1 εβδομάδα και όλο τον Ελληνικό λαό να τρώγεται μεταξύ του. Γιατί με βομβαρδίζουν στην τηλεόραση με τα σποτάκια τους;
Αυτό που θέλω να δω και να ακούσω είναι να βγει ένας με @ρχιδι@ και να μας πει τι πραγματικά συμβαίνει και ποιο είναι το παιχνίδι που τόσο καιρό γίνεται πάνω στην πλάτη μας.
Είμαστε όλοι σε έναν τόπο, σε μια γειτονιά, δεν χρειάζεται να βρίζουμε και να χτυπάμε ο ένας τον άλλον. «Η ισχύς εν τη ενώσει» έλεγαν κάποτε οι πρόγονοί μας που τους έχουμε προδώσει γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό, είμαι σίγουρος ότι δεν ονειρεύονταν αυτό το μέλλον της Ελλάδας.
Θλίβομαι όταν κοιτάω στα μάτια τα παιδιά μου και δεν ξέρω αν θα μπορώ να τους προσφέρω ένα αξιοπρεπές μέλλον, θλίβομαι όταν κοιτάω στα μάτια τα παιδιά άλλων και δεν ξέρω αν θα μπορούμε όλοι μαζί να τους προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον.
Θλίβομαι όταν διαβάζω τα τόσα πικρόχολα σχόλια που εξαπολύει ο ένας εναντίον του άλλου.
Θλίβομαι όταν διαβάζω να παίρνουμε θέση υπέρ των κομμάτων και όχι υπέρ του απλού κόσμου, όταν μετά παρρησίας υποστηρίζουμε το ένα χρώμα ή το άλλο.
Το ξαναγράφω,
το 20ποντο (τυχαίο νούμερο) που μου χώνουν δεν έχει χρώμα, έχει την ίδια αίσθηση και τον ίδιο πόνο.

Χ.Κ.

...........
Απάντηση makpress στο αγωνιώδες ερώτημα "τι ακριβώς σημαίνει το ΟΧΙ και ποιες οι συνέπειές του. Τι σημαίνει το ΝΑΙ και ποιες οι συνέπειές του" : Λοιπόν φίλε, ΟΧΙ σημαίνει ένα μνημόνιο τόοοοοσο και ΝΑΙ σημαίνει ένα μνημόνιο τόοοοοσο. Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου