Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μιχελογιαννάκης : "Δεν έκανα καμία κωλοτούμπα"

«Δεν έκανα καμία κωλοτούμπα, δεν θα την ανεχτώ τη λέξη αυτή» είπε στον ....
Alpha 989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης και εξήγησε γιατί ψήφισε ναι στη χθεσινή ψηφοφορία:
«είχα βγει εδώ και καιρό -και το λέω και τώρα- ότι έχουμε ένα μνημόνιο επαχθέστατο, το οποίο είναι και στοχοποιημένο. Στις 10 μέρες αυτές όμως, μελετώντας με οικονομολόγους φίλους, έστειλα άρθρο με 23 λόγους γιατί δεν πρέπει να πάμε στη δραχμή. Χτες είχαμε ΚΟ, εγώ που είμαι καπνιστής και κάθε 10 λεπτά βγαίνω έξω, ήταν η μόνη φορά που δεν βγήκα και άκουγα προσεκτικά τον κάθε συνάδερφο. Ειπώθηκαν η εθνικοποίηση των τραπεζών, η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, η μονομερής διαγραφή του δημοσίου χρέους, ισολογισμοί σε επιχειρήσεις που χρωστάνε σε ξένο νόμισμα, τί θα γίνει όσον αφορά φάρμακα-τρόφιμα-ενέργεια, τί θα γίνει αν ψηφιστεί το μη μνημόνιο όσον αφορά σίτιση-στέγαση-διατροφή, τί θα γίνει όσον αφορά την ισοτιμία του νομίσματος. Σε όλο τον διάλογο δικαιώθηκα καθώς είχα πει ότι δυστυχώς δεν είχαμε προετοιμαστεί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση της δραχμής. Να πάρουμε από την Αμερική λεφτά; Τίποτα. Να πάρουμε από την Ρωσία; Τίποτα. Έτσι τελείωσε η ΚΟ».


Αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είμαστε ένα διχασμένο κόμμα. Ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει με τους διαφωνούντες πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Οφείλει να κάτσει 17 ώρες μαζί τους, όπως έκατσε με τη Μέρκελ, είπα συμβολικά να κάτσει τις ίδιες ώρες με τον Λαφαζάνη κλπ -γιατί είναι αγωνιστές άξιοι- να κάτσει να συζητήσει μαζί τους. Κάνω έκκληση πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση να καλέσει τους 37 να μιλήσει 17 ώρες μαζί τους. Από τη μια είναι ο ένας δρόμος, ο Γολγοθάς και από την άλλη τον άλλον στην ΚΟ τον εξαντλήσαμε. Αν δεν πειστούν, δεν μπορούν να διαχειριστούν και την όλη ιστορία».

Συγκεκριμένα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «είναι
σχολαστική, άρτια σύντροφος η Κωνσταντοπούλου, πρέπει να πειστεί για αυτά που είπα πριν, ότι η δραχμή δεν είναι εναλλακτική και λεφτά από Ρωσία-Αμερική δεν υπάρχουν».



Ακούστε τη συνέντευξη:
www.alpha989.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου