Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η κορυφαία στιγμή των τελευταίων ετών στο κοινοβούλιο

Κάτι που διέφυγε της προσοχής όλων σχεδόν, είναι ένα στιγμιότυπο από την ομιλία της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), η οποία επαναλάμβανε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ τη ....
φράση "βάζουμε πλάτη (για να περάσουν τα σκληρά μέτρα)". Την τρίτη φορά λοιπόν που είπε τη φράση "βάζουμε πλάτη", ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της φώναξε "ε, μη βάζετε !".

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος λοιπόν, διαχώρισαν τη θέση τους από το μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνησή τους, η αντιπολίτευση παρακαλούσε να τους "βοηθήσει" και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε το επικό "ε, μη βάζετε πλάτη". Προκάλεσε δηλαδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη στηρίξουν το μνημόνιο, αλλά αυτά ..εκεί ! "Βρε ΔΕΝ θέλουμε τη βοήθειά σας" ο ΣΥΡΙΖΑίος, "όχι θα σας βοηθήσουμε" η Πασόκα !

Η Χριστοφιλοπούλου σάστισε για λίγο και είπε το αδύναμο "ορίστε, να ποιοί είστε, είστε δύο αριστερές, η μια αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από ΄δω και η άλλη αριστερά από ΄κει". Τρίχες δηλαδή.

Για να συνοψίσουμε: οι συριζαίοι βουλευτές χλεύασαν τους συναδέλφους τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την επιμονή τους να "βοηθήσουν". Τους έκαναν πλάκα για την "υπευθυνότητά" τους. Βγήκαν κι από πάνω με το "ε, μη βάζετε πλάτη" !

Ήταν μια κορυφαία, μοναδική στιγμή, που δείχνει τη διαφορά αντίληψης για την πολιτική, που αξίζει να μελετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου