Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αποχώρησε ο Μητσοτάκης από την Ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε ο Νίκος Παππάς στο βήμα

 

Αποχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται αυτή την ώρα με αντικείμενο την.... ενημέρωση του Σώματος «για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».

Ειδικότερα, παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν ακόμα στην αίθουσα συνομιλώντας χαμηλόφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, που καθόταν δίπλα του, ξεκίνησε να λέει τα εξής: «Θα ήθελα καταρχάς να καλωσορίσω στην αίθουσα τον κ. Μητσοτάκη και να υπενθυμίσω σε όλους ότι η παρουσία του στη Βουλή δεν είναι μια χάρη προς την εθνική αντιπροσωπεία, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα των καθηκόντων του».

Σε εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός σηκώθηκε από το έδρανό του και αποχώρησε, κατευθυνόμενος προς το γραφείο του, με αποτέλεσμα να ακουστούν διαμαρτυρίες από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα ο κ. Παππάς ύψωσε τον τόνο βλέποντάς τον να αποχωρεί, λέγοντας επί λέξει πως: «Δεν θα αξιώσω όμως, και με αφορμή την αποχώρησή του, μεγαλύτερο σεβασμό προς την εθνική αντιπροσωπεία από το επίπεδο αυτοσεβασμού που ο ίδιος διαφυλάσσει για τον εαυτό του. Το επίπεδο και τον πήχη του αυτοσεβασμού ο κ. Μητσοτάκης τον βάζει κάθε μέρα πιο χαμηλά και καταφέρνει με επιτυχία να περνάει από κάτω. Ας το κρίνουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής και ο ελληνικός λαός. Τον ακούσαμε με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είχε να μας πει και να εξηγήσει έναν λόγο για τον οποίο η φωτιά στην Αττική (σ.σ. τον Αύγουστο) έφθασε στον οικιστικό ιστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου