Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Πολύ σημαντική αλλαγή για όσους ανεβάζουν βίντεο στο Youtube ! Οδηγίες

Από σήμερα, όλοι οι δημιουργοί βίντεο στο Youtube θα πρέπει να ενημερώσουν εάν το περιεχόμενό τους είναι Ειδικό για Παιδιά προκειμένου να συμμορφώνονται με τον Νόμο για την Προστασία του....
Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες.

Τα βήματα όσων έχουν κανάλι στο youtube:

1. Πηγαίνετε στο https://studio.youtube.com/ και κάνετε είσοδο στο λογαριασμό σας (με το όνομα χρήστη και τον κωδικό με τον οποίο ανεβάζετε videos. Αν είστε συνδεδεμένοι θα δείτε στην επάνω δεξιά γωνία το avatar σας (π.χ. τη φωτογραφία σας ή το logo σας)

2. Στο μενού αριστερά πατήστε "Ρυθμίσεις"

3. Πατήστε "Κανάλι"


4. Στη συνέχεια "Σύνθετες ρυθμίσεις" και επιλέξτε αν το κανάλι σας απευθύνεται σε παιδιά.

ΤΕΛΟΣ
--------------------------------------------------------------------


Ολόκληρο το μήνυμα του Youtube, που θα λάβετε στο λογαριασμό σας :



Πρόκειται να γίνουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές, που ίσως επηρεάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων και εύρεσης του περιεχομένου σας.
Από σήμερα, όλοι οι δημιουργοί θα πρέπει να μας ενημερώσουν εάν το περιεχόμενό τους είναι Ειδικό για Παιδιά προκειμένου να συμμορφώνονται με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες. Για να σας βοηθήσουμε όσον αφορά τη συμμόρφωσή σας, έχουμε συμπεριλάβει μια νέα ρύθμιση για το κοινό στο YouTube Studio.
Ανάλογα με τον όγκο του περιεχομένου που είναι ειδικό για παιδιά στο κανάλι σας, μπορείτε να ορίσετε το κοινό σας είτε σε επίπεδο καναλιού είτε σε επίπεδο βίντεο. Για τη ρύθμιση σε επίπεδο καναλιού, θα πρέπει να κάνετε μόνο ένα κλικ.
Potential Audience Settings
Αυτές οι αλλαγές απαιτούνται στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission - FTC) των ΗΠΑ και τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσής σας με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες.
Αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα είναι εύκολες για ορισμένους δημιουργούς και ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προκειμένου να τις συνηθίσουν. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα είναι σημαντικά προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε τις νομικές υποχρεώσεις σας και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν αυτές οι επιλογές στο κανάλι σας.
Τι αλλάζει;
Από σήμερα, όλοι οι δημιουργοί είναι υποχρεωμένοι να επισημαίνουν στο YouTube Studio εάν το περιεχόμενο τους είναι ειδικό για παιδιά ή όχι.
Από τώρα και έως τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουμε να περιορίζουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε από περιεχόμενο που είναι ειδικό για παιδιά με στόχο τη συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι θα απενεργοποιήσουμε τις εξατομικευμένες διαφημίσεις σε αυτό το περιεχόμενο (γεγονός που θα επηρεάσει τα έσοδα των δημιουργών περιεχομένου για παιδιά), καθώς και ορισμένες λειτουργίες, όπως σχόλια, ειδοποιήσεις και άλλες.
Για να δείτε μια λίστα των λειτουργιών που επηρεάζονται, μεταβείτε εδώ.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Αυτές οι αλλαγές απαιτούνται στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission - FTC) των ΗΠΑ και τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης και θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσής σας με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) ή/και άλλες ισχύουσες νομοθεσίες.
Ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, οφείλουμε να σας ζητήσουμε να καθορίσετε τα βίντεό σας που είναι ειδικά για παιδιά, εφόσον εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, και να πραγματοποιήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό.
Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης συστήματα μηχανικής εκμάθησης που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε περιεχόμενο που είναι ξεκάθαρα ειδικό για παιδιά. Αλλά μην περιμένετε από τα συστήματά μας να καθορίσουν το περιεχόμενο για εσάς, δεδομένου ότι, όπως όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα, δεν είναι αλάνθαστα.
Aν δεν χαρακτηρίσετε το περιεχόμενό σας ή διαπιστώσουμε σφάλματα ή κατάχρηση, θα αναλάβουμε να καθορίσουμε εμείς το κοινό σας. Aν αποτύχετε να χαρακτηρίσετε το περιεχόμενό σας σωστά, ενδέχεται να βρεθείτε υπόλογοι για θέματα συμμόρφωσης έναντι της FTC ή άλλων αρχών και να προβούμε σε ενέργειες για τον λογαριασμό σας στο YouTube.
Τι είναι το περιεχόμενο "ειδικό για παιδιά";
Δεν μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένες νομικές συμβουλές, ωστόσο σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής FTC για τον Νόμο COPPA, ένα βίντεο απευθύνεται σε παιδιά (δηλαδή "είναι ειδικό για παιδιά, όπως εμείς ορίζουμε), εάν:
Απευθύνεται πρωτίστως σε κοινό παιδικής ηλικίας (π.χ. βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας).
Απευθύνεται δευτερευόντως σε κοινό παιδικής ηλικίας (π.χ. ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια που στοχεύει κυρίως σε εφήβους, αλλά απευθύνεται και σε μικρότερα παιδιά).
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν εάν το περιεχόμενό σας θεωρείται ειδικό για παιδιά εδώ.
Γνωρίζουμε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα είναι εύκολη για ορισμένους δημιουργούς και ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να την συνηθίσουν. Παρόλο που δεν μπορούμε να παρέχουμε νομικές συμβουλές, δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) και τα εργαλεία που δημιουργούμε για να σας παρέχουμε υποστήριξη εδώ.
Η ομάδα του YouTube