Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Εγκαίνια Δημοτικού Ιατρείου του ΚΑΠΗ Πεύκων

Πλήθος κόσμου στην τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Ιατρείου του ΚΑΠΗ Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που ενδυναμώθηκε με νέους χώρους και ....
υπερσύγχρονο εξοπλισμό



Τη συνεχή και ασταμάτητη προσπάθεια της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών για διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επιβεβαιώνει η αναβάθμιση του Δημοτικού Ιατρείου των ΚΑΠΗ Πεύκων σε πολυϊατρείο, με πρόσθετο σύγχρονο εξοπλισμό και δύο νέα ιατρεία.
Για «μεγάλο άλμα» που υλοποιείται εντατικά και συστηματικά στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έκανε λόγο χτες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κατά την τελετή αγιασμού-εγκαινίων του Δημοτικού Ιατρείου ΚΑΠΗ Πεύκων, το οποίο λειτουργεί στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων.
«Από τα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη από την Ιβηρική χερσόνησο μέχρι τη Σκανδιναβία, πρέπει να έχει στην ευθύνη της την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στη χώρα μας, ενώ έχουν ψηφιστεί οι σχετικοί νόμοι από την εποχή ακόμη του αείμνηστου Γ. Γεννηματά, που κατοχύρωσε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί τα διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις για να μπορεί κάθε δήμος να προχωρά στη δημιουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας. Να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ιδιωτικά κέντρα και ιδιώτες, επιβαρύνοντας και τα ασφαλιστικά ταμεία, ή χωρίς να χρειάζεται να συνωστίζεται στα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία, για ραντεβού μετά από μήνες αναμονής. Εμείς στο δήμο μας κάναμε το άλμα. Αυτό είναι το τρίτο δημοτικό ιατρείο που με αναβαθμισμένες και εμπλουτισμένες υπηρεσίες τίθεται στη διάθεση των πολιτών, μετά από αυτά των Συκεών και της Νεάπολης», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
«Με 29 γιατρούς 15 διαφορετικών ειδικοτήτων (όταν ακόμη και τα μεγαλύτερα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, σε καλές εποχές, δεν είχαν ούτε 22 γιατρούς), με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που φροντίζουμε να προμηθευόμαστε με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις, εξυπηρετούμε τα 9.500 μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και τους άνεργους και τους ανασφάλιστους και μάλιστα δωρεάν», επισήμανε ο κ. Δανιηλίδης.
Σημειώνεται ότι οι πόροι για όλα αυτά, καθώς και για το υπό κατασκευή οκταώροφο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο στην οδό Επταπυργίου, με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό, προέρχονται από το δημοτικό ταμείο. «Δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Μάλιστα, αυτό που λέμε στην κυβέρνηση είναι ότι δεν μας δίνετε λεφτά, τουλάχιστον μην μας δημιουργείτε προβλήματα, αφήστε μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε, να εξυπηρετούμε τον πολίτη», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης και πρόσθεσε: «παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις αντιδράσεις, παρά τα συμφέροντα που θίγουμε, εμείς θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθεια, χωρίς να υποχωρήσουμε».

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός
Στο ιστορικό της δομής αυτής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ)Αρίστος Γαλανός. «Όταν αναλάβαμε το ΚΑΠΗ, τον Σεπτέμβριο του 2011, το μόνο που υπήρχε ήταν ένα κυλικείο του ΚΑΠΗ στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το νέο πάρκο στην περιοχή του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά από προσπάθεια, ανανέωση του εξοπλισμού, εμπλουτισμό με νέα μηχανήματα, δημιουργήθηκε αυτό το στολίδι, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα Δημοτικά μας Ιατρεία», είπε ο κ. Γαλανός και ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους.
Όπως συνοπτικά εξήγησε η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Πεύκων δημιουργήθηκαν δύο νέα ιατρεία, ενώ υπάρχει πλέον σύγχρονος τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός υπερηχοτοµογράφος για τη διενέργεια διαγνωστικής υπερηχογραφίας από τους καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους µε δυνατότητα ελέγχου καρδιάς, αγγείων, θώρακα, θυρεοειδούς, άνω και κάτω κοιλίας, όπως επίσης και ενδοκολπικός υπέρηχος (γυναικολογικός), ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκεται το φυσιοθεραπευτήριο.
Στην εκδήλωση της τελετής εγκαινίων του Δημοτικού Ιατρείου των ΚΑΠΗ Πεύκων παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Σαουλίδης,Αλέκος Σιμητόπουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Στέλιος Γκατζές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, Γιάννης Πασσιαλής, Γιώργος Καστανίδης, Πάρις Γενίτσαρη, Ολυμπία Κορδά, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ΠεύκωνΚαίτη Αμοιρίδου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ΝεάποληςΧριστίνα Τερζή, οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννα Ίτσιου, Ειρήνη Παπαδάκη, Τζένη Ζαχαριάδου, Δημήτρης Βαφειάδης, Τάνια Κιουμουρτζίδου,Ευγενία Δασκαλάκη, κ.ά.