Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Γιατί η αστυνομία δεν δίνει τα στοιχεία και τη φωτο του παιδεραστή που συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη;

Να τα πάρουμε απ΄την αρχή, σταράτα:
1) Η αστυνομία δημοσιοποιεί στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία) και φωτογραφία, όσων συλλαμβάνονται για βιασμό ανηλίκων, ασέλγεια ...
σε ανήλικο, αλλά και απλή πορνογραφία ανηλίκων.
Για παράδειγμα ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύει στοιχεία και φωτο "40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου". Σημειώστε με προσοχή το έγκλημά του: "πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου".
Εδώ το δελτίο:
http://www.astynomia.gr/1603&lang=

2) Η δημοσιοποίηση δεν γίνεται από βίτσιο των αστυνομικών, ούτε από κουτσομπολίστικη διάθεση. Γίνεται με σκοπό να συγκεντρωθούν πληροφορίες από πολίτες, για αδικήματα που δεν έχουν καταγγελθεί. Μήπως δηλαδή στις φωτογραφίες, κάποιοι αναγνωρίσουν έναν κακοποιό που τους "ενόχλησε" αλλά δεν ήξεραν ποιός είναι. Αυτό που γίνεται στην πράξη είναι, να τηλεφωνούν στην αστυνομία κάποιοι και να λένε "τον ξέρω αυτόν, ενοχλούσε την ανηψιά μου (π.χ.)" κ.λ.π, κ.λ.π. ώστε να "δέσει" την υπόθεση η αστυνομία. Ή πιο τυπικά, όπως γράφουν παγίως οι ανακοινώσεις της αστυνομίας:
"Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (...) μηνών (μέχρι ..), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων".

3) Η δημοσιοποίηση γίνεται φυσικά (και ολόσωστα) μετά από άδεια του εισαγγελέα. Τέτοιες άδειες έχουν δοθεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ ίσως!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΕΔΩ:
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=12336&Itemid=889&lang=

Στην περίπτωση του 56χρονου ομογενούς από τη Γεωργία, που συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου 2015 και που -κατά πληροφορίες- είναι υπάλληλος της ΕΡΤ3, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και μάλιστα του έχει ΗΔΗ ασκηθεί ποινική δίωξη για ΤΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (εδώ). Εκτός από την "πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου", ο άνθρωπος βαρύνεται με κατηγορία βιασμού μιας 9χρονης !

Πρόκειται για μια από τις πιο βαριές υποθέσεις παιδεραστίας (όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η αστυνομία εδώ: http://www.astynomia.gr/1606&lang=)

Το όνομα και τη φωτογραφία όμως αυτού, ΕΙΔΙΚΑ αυτού, δεν την είδαμε κι έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι θα προτιμούσαν να ξεχαστεί το θέμα.

Ελπίζουμε να διαψευστούμε. Θέλουμε πάρα πολύ να διαψευστούμε και αύριο να δοθεί εισαγγελική παραγγελία για δημοσιοποίηση. Παρακολουθήστε κι εσείς, οι απλοί πολίτες, στενά το θέμα. Δεν θέλουμε να επεκταθούμε παραπάνω, γιατί θα γίνουμε πολύ ενοχλητικοί, αλλά όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής ή και ..κομματικής προτίμησης. 

Έτσι δεν είναι; Ή μήπως δεν είναι;


...................
ΝΕΩΤΕΡΟ - ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2015

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στη β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ήδη οδηγείται στις φυλακές.
Όπως έγινε γνωστό, κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη του βιασμού, ενώ αποδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλαδή αυτές της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που εργαζόταν ως τεχνικός σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, απέδωσε τις πράξεις του στον αλκοολισμό και σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προς επίρρωσιν των παραπάνω, ζήτησε -δια του συνηγόρου του- να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αλλά και να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει ότι η 9χρονη βιάστηκε. Έκανε δε λόγο για ασελγείς πράξεις που ήταν προϊόν κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες επικροτούνταν από τον πατέρα του θύματος, παραπέμποντας σε σχετικό βίντεο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία. Μάλιστα, ζήτησε να ελεγχθεί ποινικά κι ο πατέρας της ανήλικης, που είναι γείτονας του 56χρονου.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε φίλος του δράστη στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος ομογενής, πατέρας δύο παιδιών, κατείχε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή γυμνές φωτογραφίες της 9χρονης, ενώ σε βίντεο εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.
Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη, βρέθηκαν αρχεία που απεικονίζουν ανήλικα σε παιδική χαρά, όπως επίσης γυναίκες σε δημόσιους χώρους και μέσα σε αστικά λεωφορεία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου