Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Η Πρόεδρος των Σκοπίων "τάπωσε" την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

 Η ελληνικής καταγωγής όπως λένε οι πληροφορίες μας (το ψάχνουμε) Ιορδάνα Σιλιάνοφσκα, ορκίστηκε ως γνωστόν στο Σύνταγμα μια χώρας που δεν υπάρχει στον καταστατικό χάρτη του Ο.Η.Ε. και ....

η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ήδη ρηματική διακοίνωση ότι δεν την αναγνωρίζει ως ΠτΔ και ότι δεν αναγνωρίζει κανένα έγγραφο, που έχει την υπογραφή της, καθώς και κανένα Προεδρικό Διάταγμα. Έτσι κάνουν οι σοβαρές χώρες. Μέχρι και μέσα στα Σκόπια, ακαδημαϊκή λένε ότι η ορκωμοσία της είναι άκυρη.

Στη Σιλιάνοφσκα ευχήθηκε -κρατώντας τα προσχήματα- η "Πρωθυπουργός" της Ε.Ε. στην οποία θέλει να μπει η FYROM. "Congratulations, Gordana Siljanovska-Davkova, on becoming the first female President of North Macedonia", της έγραψε η Ούρσουλα και η Σκοπιανή απ΄την Έδεσσα απάντησε στη μητρική γλώσσα της Ούρσουλας : "Meine Wahl fällt mit einem entscheidenden Zeitpunkt für Mazedonien" (Οι εκλογές μου συμπίπτουν με μια κρίσιμη στιγμή για τη Μακεδονία). Η Ούρσουλα το βούλωσε και δεν της ανταπάντησε "ποιά Μακεδονία μωρή, Βόρεια Μακεδονία συμφωνήσατε".

Το ίδιο έκανε η Σκοπιανή και με τους άλλους ηγέτες της ....συμμαχίας μας , που της ευχήθηκαν, ενώ κάποιοι απέφυγαν να γράψουν το όνομα της χώρας (για να μην την κακοκαρδίσουν) κι έβαλαν μόνο emoticon με το σημαιάκι της FYROM.

Το γράψαμε από την πρώτη στιγμή της γελοίας συμφωνίας των Πρεσπών (από το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ πριν της υπογραφή της ταπεινωτικής συμφωνίας): Ο Τσίπρας τους έδωσε "μακεδονική" εθνικότητα και γλώσσα σε αντάλλαγμα να μην αποκαλούν τη χώρα τους "Μακεδονία" (και μας το παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία), αλλά "Βόρεια Μακεδονία" κι ήταν ολοφάνερο ότι θα το έκαναν μέχρι να μπουν στο ΝΑΤΟ, να κάνουν τη δουλειά τους και μετά θα καταργήσουν τη συμφωνία στην πράξη και θα χρησιμοποιούν το "Μακεδονία". Οπότε προς τι η συμφωνία; Το μόνο που έγινε ήταν να έχουν τη δική μας έγκριση ότι είναι Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική!



BONUS:

Οι Αμερικανοί ζητούν από τους Σκοπιανούς να τηρούν τη συμφωνία, αλλά ...δεν τους διορθώνουν. Στην τελευταία συνέντευξη της πρέσβεως των ΗΠΑ στα Σκόπια, την 1/2/2024 ....

Μεταφράζουμε : 

"TV24 : Πρέσβη, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τη συνομιλία.


Πρέσβης Aggeler: Σας ευχαριστώ, Lepa, χαίρομαι που σας βλέπω.

TV24 : Στη Μακεδονία (βο μακεντόνια) υπάρχουν συνεχώς νέες εξελίξεις και νέες προκλήσεις. Περιμένουμε διπλές εκλογές τον Μάιο, έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση.... "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου