Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Τακτικές Αλβανικής μαφίας από τις αχόρταγους λαδιάρες εφοριακούς της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας

 Μαφία με τα... όλα της φαίνεται πως είχαν στήσει στελέχη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τα οποία σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργούς και με.... πολλούς τρόπους κατάφερναν να βάζουν στις τσέπες τους μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογουμένους. 

Η οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων, είτε ζητούσε χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις είτε για να περικοπούν πρόστιμα ή για άλλες παροχές «υπηρεσιών», ώστε τα ποσά να κατευθυνθούν στα μέλη της και όχι στα δημόσια ταμεία.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έφοδο στα γραφεία και τα αυτοκίνητα των φερόμενων ως στελεχών της οργάνωσης και προχώρησε συνολικά σε 7 συλλήψεις.

Ως μέλη της οργάνωσης φέρεται να είναι η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας Ε.Τ., ο υποδιευθυντής Δ.Τ., τρεις ακόμη εφοριακοί, μία διεκπεραιώτρια, όπως κι ένας λογιστής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον Νοέμβριο του 2023 κατέφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ανώνυμη καταγγελία, η οποία στοχοποιούσε δύο εφοριακούς, χωρίς να δίνονται τα ακριβή στοιχεία τους. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν την υπόθεση υπό παρακολούθηση και εξασφάλισαν το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, η προϊστάμενη της ΔΟΥ Χαλκίδος είχε τηλεφωνική γραμμή, η οποία ανήκε σε πρόσωπο-φάντασμα με καταγωγή από την Αλβανία! Από τα στοιχεία αυτά προέκυψαν πως μόνο το τελευταίο τρίμηνο, δεκαεπτά άτομα κι επιχειρήσεις υπέκυψαν σε πιέσεις, εκβιασμούς κι «εξυπηρετήσεις». Μόνο σε αυτό το τρίμηνο, η οργάνωση φέρεται να καρπώθηκε πάνω από 95.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 88.000 ευρώ σε μετρητά.

https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1396230/vomva-diafthoras-sti-dou-halkidas-me-alvaniki-grammi-i-dieuthudria-17-ta-thumata-hiliades-euro-ta-kerdi/














17 τα θύματα, χιλιάδες ευρώ τα κέρδη - Ο τιμοκατάλογοςΣύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα, στο γραφείο της διευθύντριας εντοπίστηκε φάκελος, ο οποίος περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο ταυτίζεται με τα λεγόμενα των εμπλεκομένων στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα εντοπίστηκε σημειωματάριο, το οποίο κατά κάποιο τρόπο οριοθετεί τον τιμοκατάλογο των «υπηρεσιών» που παρείχαν οι εμπλεκόμενοι. Από τις λίστες του σημειωματάριου προκύπτουν μία σειρά ονομάτων και ημερομηνίες από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2024 αλλά και συμπτύξεις ονομάτων, δίπλα στα οποία αναγράφονταν ποσά από 250 έως και 11.000 ευρώ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας ισχυρίστηκε πως ανέλαβε προϊστάμενη τον Σεπτέμβριο του 2023 και πως γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν τέτοια ποσά. Έριξε την ευθύνη σε δύο εφοριακούς, οι οποίοι φέρεται να την έπεισαν, όταν ανέλαβε τη διεύθυνση, να συμμετάσχει με αντίτιμο ένα έξτρα βοήθημα για τις δικές της ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως τη μετακίνησή της ως προϊσταμένης της διεύθυνσης της ΔΟΥ Χαλκίδας είχε κοινοποιήσει από τις 7 Μαρτίου του 2023 ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής. Στην ίδια κοινοποίηση αναφέρεται και το όνομα του συλληφθέντα υποδιευθυντή. Με γραπτή δήλωσή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ γνωστοποίησε πως θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς και πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε, όπως πάντα, σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, απ’ όπου και αν προέρχεται».


Η «Λίνα» και η παρ’ ολίγον συνταξιούχοςΗ οργάνωση, πάντως, φαίνεται να είχε πολύ στερεή και πειθαρχημένη δομή. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, εκτός από τη δράση της διευθύντριας, ξεχωρίζει και αυτή της «Λίνας», μιας υπαλλήλου, η οποία φέρεται να ήταν εκείνη που μεσολαβούσε με το κοινό και τα υποψήφια θύματα. Το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας αναφέρεται δε και στην ανώνυμη καταγγελία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την οργάνωση. Ενδεικτικό για την αυστηρότητα και τα πλαίσια που έθετε η οργάνωση είναι οι παρατηρήσεις που γίνονταν σε υπάλληλο που ανέμενε να βγει στη σύνταξη.

Η γυναίκα αυτή φέρεται να πίεζε τα θύματα για μεγαλύτερα ποσά από τα συνηθισμένα, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια να βγάλει όσα μπορεί για όσο θα παρέμενε στην υπηρεσία. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να προκύπτει πως ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης είχε σκοπό να την αποπέμψει, καθώς με τη συμπεριφορά της έθετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των «υπηρεσιών» που παρείχαν.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής, δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και μία καραμπίνα. Αντίστοιχες κατηγορίες προκύπτουν και για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στη δικογραφία μέλη, τα οποία είναι -μεταξύ άλλων- και λογιστές, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου