Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Στη Θεσσαλονίκη ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος

 Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και...

υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας πραγματοποιώντας και συναντήσεις με φίλους και στελέχη σε Θέρμη και Καλαμαριά. Τέσσερις ήταν οι πυλώνες πολιτικής που ανέπτυξε ως πολιτικές του προτεραιότητες ενόψει της  υποψηφιότητας του στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η ουσιαστική αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν τα κυριότερα σημεία που ανέλυσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στο θέμα των υποδομών που ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς το τελευταίο διάστημα σε καθημερινή βάση: «Η ταλαιπωρία που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς από αλλήλο-αναιρούμενες κυβερνητικές αποφάσεις έχει δημιουργήσει μια αδιέξοδη κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ  προτείνει ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό με ενοποίηση των σχεδίων των συγκοινωνιακών και μεταφορικών φορέων για να επιταχυνθεί η κατασκευή των αναγκαίων υποδομών και κυρίως να αποκτήσουν χρηστικότητα και λειτουργικότητα. Για εμάς  είναι ζήτημα ασφάλειας και ποιότητας ζωής  και έχουμε καταθέσει προγραμματικές θέσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο τόσο σε τοπικό όσο και σε διασυνοριακό επίπεδο. Η Νέα Δημοκρατία  με χαρακτηριστική προκλητικότητα ανακοινώνει μεγαλόπνοες ατζέντες για διακρατικές σιδηροδρομικές συνδέσεις και στην πραγματικότητα η Βόρεια Ελλάδα να είναι χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική κρίση είναι από τα πιο βασικά προβλήματα που η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Τα κράτη δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της πρόληψης ούτε των επιπτώσεων. Αυτό σημαίνει ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών και εδώ απαιτείται η συντονισμένη συμμετοχή και δράση των Περιφερειών και των Δήμων. Απαιτείται ο σχεδιασμός των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης να ανταποκρίνεται σε αυτούς του πολλαπλούς κινδύνους. Στην Ελλάδα, βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κάθε χρόνο με μεγαλύτερη ένταση, τα τελευταία χρόνια.»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής για την ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας και του πρωτογενούς τομέα τόνισε τα εξής: «Ο πρωτογενής τομέας παραμένει ένας σημαντικός αναπτυξιακός πόλος και ταυτόχρονα ένας πόλος συνοχής για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ελληνική περιφέρεια. Η γεωπολιτική θέση της Θεσσαλονίκης, την καθιστά πρωταγωνίστρια στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τα μεγάλα ενεργειακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Για εμάς, είναι κρίσιμη η επανα-βιομηχανοποίηση πολλών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας σε σύγχρονους τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο αγροδιατροφικός τομέας και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των παραγωγών. Προτείναμε μια σειρά από μέτρα τα προηγούμενα χρόνια και άμεσα όπως ο μηδενισμός του φόρου στα καύσιμα, τον περιορισμό των τιμών στα αναλώσιμα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές. Το 2023 ήταν η χρονιά που οι Έλληνες αγρότες πήραν τα λιγότερα χρήματα από ίδρυσης της κοινής αγροτικής πολιτικής με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της Ευρώπης όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν στην αρχή.»

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες κάθε ηλικίας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Οι παράλογες αυξήσεις στα τρόφιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στα καύσιμα, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα και είναι τεράστιο ζήτημα ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι στην αγορά. Έχουμε άλλη αντίληψη με τη Νέα Δημοκρατία ως προς τη στήριξη του εισοδήματος. Για παράδειγμα εμείς προτείναμε να δοθεί και ένα νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, που παίρνουν 300-400 ευρώ και δεν τα βγάζουν πέρα. Εμείς θέσαμε εξαρχής την ανάγκη κατάργησης της «χρυσής βίζας» που έχει άμεση επίδραση στην αύξηση των ενοικίων, παράλληλα με τη δημιουργία ικανού δημόσιου αποθέματος κατοικιών. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε πολιτικές για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και ισχυρούς.»

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος, επισήμανε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης: «Το ΕΣΥ ήταν ο βασικός πυλώνας του ελληνικού κοινωνικού κράτους. Αντί όμως να στηριχθεί με πόρους, να γίνουν προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές, το δημόσιο σύστημα υγείας εγκαταλείφθηκε. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανύπαρκτη. Με Κέντρα Υγείας υποστελεχωμένα, με ξεπερασμένες υποδομές και χωρίς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή λειτουργούν μόνο με το φιλότιμο των γιατρών και των νοσηλευτών. Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να διατεθεί το 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Υγεία, παράλληλα με τους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τους πολίτες σε δυναμική συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Παράταξη ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του προέδρου για συστράτευση όλων των δυνάμεών μας στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές. Συναντώ καθημερινά πολίτες απογοητευμένους από την πολιτική. Η κατάσταση της χώρας δεν εμπνέει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και προοπτική. Σ’ αυτές τις αγωνίες εμείς απαντάμε μέσα από την κοινοβουλευτική δράση της ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με υπευθυνότητα και σεβασμό στους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη και εν τέλει στην ίδια την πολιτική. Απαντάμε με ελπίδα απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό.Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μεθοδικά τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τους όρους για ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης σε σχέση με την αλαζονική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».

 

 

*Ανδρέας Σπυρόπουλος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Μηχανολόγος Μηχανικός Msc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου