Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Δεύτερη και καταστροφική φωτιά στο εργοστάσιο της Novo Nordisk, που παράγει το πιο πετυχημένο φάρμακο των τελευταίων ετών

 Δανία: Μεγάλη φωτιά στον φαρμακευτικό κολοσσό Novo Nordisk, με κεφαλαιοποίηση 604 δις !

Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε.... λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ
Μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά κατακαίει τα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. «Είναι μια τεράστια πυρκαγιά. Εχουμε αναπτύξει περί τους 100 πυροσβέστες», δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων Μάρτιν Σμιθ διευκρινίζοντας ότι το κτίριο έχει εκκενωθεί.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στην στέγη γειτονικού κτιρίου γραφείων της εταιρείας.
Ο καπνός είναι ορατός από απόσταση 30 χιλιομέτρων.
Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά της 16ης Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία δεν είχε συνέπειες στην παραγωγή της εταιρείας.
Σημειώνεται πως πρόκειται για τον φαρμακευτικό κολοσσό που παρασκευάζει το φάρμακο Ozempic, το πιο δημοφιλές φάρμακο των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη ("ζάχαρο, που λέει ο κοσμάκης) και μετατράπηκε στη ν.1 επιλογή αδυνατίσματος στον κόσμο.

Η Δανέζικη Novo Nordisk είναι σήμερα 12η πιο πολύτιμη εισηγμένη στον κόσμο (και 1η στην Ευρώπη), με κεφαλαιοποίηση 604 δισ. δολαρίων.

Την πλάτη της βλέπει η Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ, που μένει στην 13η θέση με χρηματιστηριακή αξία 569 δισ. δολαρίων.

Η Novo Nordisk επιδίδεται σε ράλι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Κάθε νέο που αφορά την θέση της στην αγορά φαρμάκων για αδυνάτισμα της δίνει νέα ώθηση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματα για το amycetrin, που πυροδότησαν το πιο πρόσφατο ράλι, είναι εξαιρετικά πρώιμα, ενώ ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας, Μάρτιν Χολστ Λάνγκε, είπε ότι το χάπι θα είναι πιθανότατα διαθέσιμο στους καταναλωτές «μέσα σε αυτή τη δεκαετία» και όχι άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου