Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

«Επτάστερος» πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

 Ο Παναθηναϊκός ξανά στην κορυφή της Ευρώπης… Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε στον τελικό της Ευρωλίγκας την Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 και... αναδείχθηκε πρωταθλητής της Γηραιάς Ηπείρου για την περίοδο 2023-24.

Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» διατήρησαν την απίστευτη παράδοση στη διοργάνωση που τους θέλει πάντοτε νικητές όταν παίζουν στον τελευταίο αγώνα της Ευρωλίγκας, καθώς μετρούν πια 7Χ7. Η μοναδική ήττα σε τελικό ήταν όταν το τουρνουά ονομαζόταν Σουπρολίγκα, το 2001 (από την Μακάμπι Τελ Αβίβ).


Χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού συνέρρευσαν στο κέντρο των Αθηνών για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη, την οποία χαιρέτισαν με μηνύματά τους ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το «τριφύλλι» αποκαθήλωσε την περυσινή πρωταθλήτρια και πολυνίκη της διοργάνωσης (11 τίτλοι) Ρεάλ Μαδρίτης στην Uber Arena, του Βερολίνου, πόλη στην οποία κατάκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από χρόνια και μετά το 2011, στη Βαρκελώνη.
Υπό το βλέμμα δύο θρύλων του

Ο Παναθηναϊκός, προτελευταίος πέρυσι, ανασυγκροτήθηκε εκ βάθρων το περασμένο καλοκαίρι κι επέστρεψε αυτοκράτορας υπό το βλέμμα των θρύλων του, Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τον Παναθηναϊκό οδήγησε ο Κώστας Σλούκας, που αποκτήθηκε γι΄ αυτό το λόγο. Κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του στον τελικό, ο διεθνής γκαρντ έχασε μόλις βολή παίζοντας για 25 λεπτά και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 8/9 βολές).

Ήταν το τέταρτο Κύπελλο Ευρωλίγκας κατακτά στην καριέρα του ο Κώστας Σλούκας με τρίτη διαφορετική ομάδα, αφού νωρίτερα είχε πανηγυρίσει δύο φορές με τον Ολυμπιακό και μία με τη Φενέρμπαχτσε.


Νίκησε στον μικρό τελικό και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στον «μικρό τελικό» της Ευρωλίγκας επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 87-84 και θα επιστρέψει από το Φάιναλ-4 του Βερολίνου με την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου