Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Μπορεί το Ιράν να πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ;

H ιστορία αποδεικνύει ότι οι Αραβικοί λαοί είναι χέστες, που τους έχει ταράξει στη φάπα το Ισραήλ και απλώς, μετά από κάθε καρπαζιά, "ορκίζονται" για "σκληρή απάντηση". 

Επί δεκαετίες το ίδιο έργο, με το Ισραήλ, όχι... μόνο να μην τους φοβάται , αλλά να πετάει επίμονα το γάντι του πολέμου στο Ιράν (πιο ξεκάθαρα προκλητικό δεν γίνεται!), βασιζόμενο προφανώς ότι για χάρη του, δεν θα διστάσουν οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν πυρηνικό πόλεμο μέχρις εσχάτων, αλλά τους Ιρανούς να απαντάνε με τις ίδιες φλυαρίες, με μόνη πράξη, την εκτόξευση αστείων ρουκετών, σε διάφορες δευτερεύουσες εγκαταστάσεις Ισραηλινών 
(μπορείτε να δείτε πολλές τέτοιες ψόφιες ενέργειες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων https://en.irna.ir/ στα fetaured news).

Έχοντας (δικαιολογημένα) την απόλυτη βεβαιότητα ότι, αν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα τα δώσουν όλα, θα αυτοκτονήσουν, θα αυτοκαταστραφούν ή θα καταστρέψουν τον πλανήτη αν χρειαστεί, για χάρη του Ισραήλ, το Ισραήλ θα συνεχίσει να κάνει πλάκα με τους αδύναμους γείτονές του, για πολλές δεκαετίες ακόμη.

...........................

ΑΡΘΡΟ


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον φόβο ιρανικών αντιποίνων έπειτα από το πολύνεκρο πλήγμα (το οποίο αποδόθηκε στο Ισραήλ) στο προξενείο της Τεχεράνης στην Δαμασκό. Θυμίζουμε πως μεταξύ των θυμάτων ήταν επτά μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών. Η απάντηση του Ιράν «θα πραγματοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή, με την απαραίτητη ακρίβεια και σχεδιασμό, και με τη μέγιστη ζημιά στον εχθρό, ώστε να μετανιώσει για την ενέργειά του» δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός του επιτελείου Μοχάμαντ Μπαγκερί σε δημόσια συγκέντρωση στην κεντρική πόλη του Ισφαχάν.


Από πλευράς μας να επισημαίνουμε πως ισχυρές δυνάμεις εντός του Ισραήλ διαχρονικά επιδιώκουν διακαώς έναν πόλεμο με το Ιράν, προσδοκώντας πως θα παρασύρουν σε αυτόν και τις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να προϊδεάσουμε για το αν οι Ιρανοί προχωρήσουν σε αντίποινα μετά το θανατηφόρο πλήγμα στο προξενείο – και αν το πράξουν, τί έκτασης θα είναι αυτά. Από πλευράς μας θα επισημάνουμε πως το Ιράν έχει μετατραπεί, μεταξύ άλλων και σε υπολογίσιμη πυραυλική δύναμη, διαθέτοντας ισχυρό οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε παρουσιάσει τον πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο υπέρ-υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο. Ο υπέρ-ηχητικός βαλλιστικός πύραυλος ονομάστηκε “Fateh” και είχε παρουσιαστεί σε τελετή όπου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας και ανώτατοι αξιωματικοί του σώματος των Φρουρών της επανάστασης. Οι υπέρ-υπερηχητικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτή του ήχου και να ακολουθούν περίπλοκη τροχιά, στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη την αναχαίτισή τους. Να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές ότι ο “Fateh” κατασκευάστηκε και χάρη στην ρωσική τεχνογνωσία.

Το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων είναι εδώ και χρόνια στο “μικροσκόπιο” των χωρών της Δύσης, ειδικότερα των ΗΠΑ. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που αποτρέπει μία αμερικανική στρατιωτική δράση κατά του Ιράν είναι ακριβώς το οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, ακόμα και τα απόλυτα σύμβολα της αμερικανικής ισχύος, τα αεροπλανοφόρα. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Κινέζων που ήταν οι πρώτοι διδάξαντες, το Ιράν έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και το πρόγραμμα εξειδικευμένων βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων (ASBM).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου