Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ρατσιστική συμπεριφορά της Βελγικής αστυνομίας κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ - "Παραφροσύνη" καταγγέλει ο ΠΑΟΚ

Οργή στον ΠΑΟΚ προκάλεσε η "φιλοξενία" της Μπριζ και ιδιαίτερα η πολεμική διάθεση της αστυνομίας.

 Ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι τα όσα, ντροπιαστικά έλαβαν χώρα στο... Μπριζ, με την απαράδεκτη συμπεριφορά των βελγικών αρχών κατά των φιλάθλων του, κάνοντας λόγω για τυφλή βία και ρατσιστική συμπεριφορά.


Παράλληλα, ο επίσημος Δικέφαλος ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης του πως προχωρά σε καταγγελίες τόσο στην UEFA όσο και στην ελληνική πρεσβεία των αρχών, ζητώντας την τιμωρία κάθε υπευθύνου, αλλά και την αποζημίωση των φίλων της ομάδας.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως. Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.

Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο.

Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα.

Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου