Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Πάτρα: Τραμπούκοι του ΚΚΕ έδειραν συμβασιούχους εργάτες του κομμουνιστικού Δήμου

"Να καταδικαστεί η επίθεση των κόκκινων φασιστών κουκουλοφόρων του ΚΚΕ"
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» "καταδικάζει τη βίαια επίθεση που δέχθηκαν οι...  αγωνιζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων από γνωστούς τραμπούκους τα ξημερώματα της Παρσκευής, οι οποίοι εδάρησαν ανηλεώς. Ως «ΕΝΩΣΗ», έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι τη βία σε βάρος μελών μας από τα ίδια πρόσωπα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από χθες το βράδυ είχαμε προειδοποιήσει γι΄αυτή την εξέλιξη. Γνωρίζουμε και τη μεθοδολογία και τις πρακτικές τους.

Η αντισυγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από το υπό κατάληψη Δημαρχείο της πόλης η Δημοτική Αρχή Πάτρας και ο κ. Πελετίδης, έχει αυτό ακριβώς το σκοπό. Να «σπάσει» η κατάληψη και να χτυπηθούν από το «χέρι του λαού» οι δύσμοιροι συμβασιούχοι που διεκδικούν μια θέση εργασίας για να ζήσουν τις οικογένειες τους.


Ο κ. Πελετίδης υποκριτικά καλούσε προχθές την αστυνομία να μην τολμήσει να παρέμβει στο υπό κατάληψη Δημαρχείο, δείχνοντας το προφίλ του καλοσυνάτου και φιλέσπλαχνου Δημάρχου. Όλοι χθες τον συνέχαιραν, οι πιο υποψιασμένοι όμως γνωρίζαμε ότι ο κ. Πελετίδης δεν το έλεγε από "αγάπη" για τους συμβασιούχους. Είχε ήδη προετοιμαστεί η εισβολή εγκάθετων στο Δημαρχείο, ώστε σήμερα το πρωί αυτό να είναι «καθαρό» και έτοιμο για την αντισυγκέντρωση της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε, όλα τα δημόσια μηνύματα Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, προϊδέαζαν για μια συγκέντρωση «καθαρή» από διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους…χωρίς δηλαδή τους συμβασιούχους. Γι΄αυτό κι όταν νωρίτερα χθες το το πρωί εκατοντάδες συμβασιούχοι θέλησαν να προσεγγίσουν το «ανοιχτό», πλέον, Δημαρχείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τον ξυλοδαρμό των συνάδελφών τους, κλούβες των ΜΑΤ παρεμπόδισαν την πορεία τους.

Η Αστυνομία και η Εισαγγελία Πάτρας έχουν σοβαρότατη ευθύνη. Η προετοιμασία αυτής της επίθεσης είχε «διαρρεύσει» στους συνδικαλιστικούς κύκλους από προχθές το απόγευμα. Αδυνατούμε ν’ αποδεχθούμε ότι μια τέτοια «πληροφορία» διέφυγε της προσοχής της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Αδυνατούμε να αποδεχθούμε ότι η δημόσια προειδοποίηση στελεχών του Συλλόγου μας στα social media, διέλαθε της προσοχής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Όταν ομάδες τραμπούκων επιτίθενται σε φιλήσυχους εργαζόμενους, τους χτυπούν και τους κυνηγούν ανενόχλητα μέσα στους δρόμους της πόλης, ουδείς μπορεί να αποποιείται των υπηρεσιακών και πολιτικών του ευθυνών. Η αστυνομία θα έπρεπε ήδη να έχει κατασχέσει το οπτικοακουστικό υλικό από καταστήματα και δρόμους που έλαβαν χώρα τα επεισόδια και ήδη θα έπρεπε οι δράστες να έχουν συλληφθεί με εντολή Εισαγγελέα. Απαιτούμε άμεσα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων, πολλοί εκ των οποίων είναι και μέλη της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, δικαίως διαμαρτύρονται βάζοντας απέναντι το Δήμαρχο. Δεν τους έταξε καμία Κυβέρνηση μονιμοποίηση. Ο Δήμαρχος προσωπικά τους έταξε. Τους πήρε από το χέρι και τους οδήγησε στα δικαστήρια. Ο ίδιος πήγαινε προσωπικά μάρτυρας και κατέθετε ότι τους έχει ανάγκη, ότι ο Δήμος έχει χρήματα να πληρώσει τις μισθοδοσίες τους. Στη συνέχεια βεβαίως τους «άδειασε» και έστελνε τους δικηγόρους του Δήμου να αντιδικούν σθεναρά απέναντί τους και να ισχυρίζονται ό,τι αφενός δεν τους χρειάζεται ο Δήμος διότι έχει υπεράριθμο προσωπικό, αφετέρου ότι…λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν! Αμέσως μετά, ο κ. Πελετίδης, ενδυόμενος τον αντικυβερνητικό μανδύα (sic), έβγαινε με δημόσιες δηλώσεις του στα τοπικά και Αθηναϊκά ΜΜΕ και δήλωνε ότι ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος και χρειάζεται 1000 εργαζόμενους, τους οποίους η Κυβέρνηση δεν του δίνει. Διγλωσσία, υποκρισία, εμπαιγμός, λαϊκισμός χειρίστου είδους.

Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων αποτελούν σοβαρότατη απειλή για τις δημοκρατικές αρχές. Τέτοιες πράξεις βίας όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ασφάλεια, αλλά υπονομεύουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Αυτές οι επιθέσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου και καταστολής, αποτρέποντας τους πολίτες από το να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρίες ή να εκφράσουν διαφωνία, που αποτελούν βασικά συστατικά μιας υγιούς δημοκρατίας.

Επιπλέον, όταν στοχοποιούνται εργαζόμενοι, ιδιαίτερα εκείνοι που διαμαρτύρονται για δίκαιες εργασιακές συνθήκες ή εργασιακή ασφάλεια, σηματοδοτεί μια ευρύτερη απειλή για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Είναι ζωτικής σημασίας για τις αρχές να ανταποκρίνονται

άμεσα και αποτελεσματικά σε τέτοια περιστατικά, όχι μόνο για να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και για να υποστηρίξουν το κράτος δικαίου και να καθησυχάσουν το κοινό ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές.

Η συμμετοχή σε ανοικτές, διαφανείς έρευνες και η διασφάλιση της λογοδοσίας αποτελούν ζωτικής σημασίας βήματα για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας. Όταν το κράτος διασφαλίζει ότι όλοι οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων εργαζομένων, μπορούν να ασκήσουν με ασφάλεια τα δικαιώματά τους χωρίς φόβο βίας, μόνο και μόνο τότε ενισχύεται ο δημοκρατικός ιστός της κοινωνίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου