Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Πώς η Αμερικανόδουλη Νατοϊκή αριστερά, πουλάει σανό στους ηλίθιους Έλληνες αριστερούς

Το makpress που σιχαίνεται τους παπατζήδες πολιτικούς, θυμίζει πόσο ΝΑΤΟτσολιάδες είναι οι έλληνες αριστεροί
 

Σ. ΤΖΙΜΑΣ («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»): Κύριε Πρόεδρε, πριν από λίγες μέρες και ενώ το ευρύτερο περιφερειακό περιβάλλον από την Ουκρανία έως το Ιράκ, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας φλέγεται και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει ....πάντα το απρόβλεπτο που χαρακτηρίζει την πολιτική της Τουρκίας, ο υπεύθυνος του τομέα άμυνας του κόμματός σας, ο κ. Δρίτσας, ήγειρε στη δημόσια συζήτηση θέμα αναγκαιότητας συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από άλλες πλευρές.

Θέλω να σας ρωτήσω εάν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία στην οποία πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς ή ένας ιμπεριαλιστικός, επιθετικός, πολεμικός μηχανισμός, μικροσυμμαχία ίσως κατά κάποιες από τις συνιστώσες από την οποία είναι στα σχέδιά σας να αποσύρετε τη χώρα.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα. Η εκτίμησή μας ήταν και παραμένει ότι στις νέες διεθνείς ισορροπίες ενός πολυπολικού κόσμου, ο σχηματισμός αυτός ο στρατιωτικός σχηματισμός που αφορά μια παρελθούσα εποχή, την εποχή του ψυχρού πολέμου, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Πρέπει να υπάρξουν νέοι θεσμοί που θα αναλάβουν το ρόλο της εποπτείας, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της διεθνούς ειρήνης. Δείτε για παράδειγμα πώς χειρίστηκε το ΝΑΤΟ κρίσιμες υποθέσεις για την παγκόσμια ειρήνη, όπως τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία.

Θέλω να σας πω ότι η θέση αρχής, η αξιακή μας θέση δεν αλλάζει. Σε ό,τι αφορά δε τις τρέχουσες εξελίξεις, πιστεύω ότι αυτές δεν πρέπει να διαχειριστούν από το ΝΑΤΟ, αλλά από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη, από τον ΟΑΣΕ.

Απομαγνητοφώνιση 14/9/2014 από left.gr/news/olokliri-i-synenteyxi-typoy-toy-al-tsipra-stin-79i-deth
πριν γίνει εξουσία η "ριζοσπαστική αριστερά". Μετά που είδε τη γλύκα της εξουσίας, οι αριστεροί έχουν κάνει απανωτές λευκάνσεις πρωκτού στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου