Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Διαλυμένο κράτος ... με στελέχη που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η είσπραξη του μηνιαίου μισθού τους

 Δυστυχώς δεν ήταν μόνο η άτυχη κοπέλα που πλήρωσε την αδιαφορία των δημοσίων λειτουργών με την ζωή της. Είναι και άλλοι πολλοί συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από την διάχυτη αδιαφορία των αρχών και... τον δημοσιοϋπαλληλικό ωχαδερφισμό και πληρώνουν με διάφορους τρόπους την κρατική αδιαφορία.


Και τι εισπράττουμε εμείς οι πολίτες;


Άλλοι ΔΥ δεν ενδιαφέρονται να συλλάβουν τους παρεμβατικούς και άλλοι πονόψυχοι ξαμολάνε τους κακοποιούς στα σπίτια μας ικανοποιημένοι ότι έκαναν την καλή πράξη της ημέρας, υπηρετώντας πιθανόν και τις κομματικές τους πεποιθήσεις, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις περιουσίες και τις οικογένειες μας.



Δείτε ένα μικρό δείγμα μόνο αυτών των ημερών.

α. ΓΛΕΝΤΑΜΕ απατεώνα που πάει να μας κλέψει μέσω αγγελίας. Τι μας είπαν από το Cyber Alert της ΕΛ.ΑΣ





Μας τρολάρουν τώρα και οι πορτοφολάδες… εισαγωγής - Zougla

Είχαν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε τσιφλίκι τους και δρούσαν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας που υποτίθεται ότι αστυνόμευε το κέντρο ξαφρίζοντας τουρίστες και ανυποψίαστους πολίτες για μήνες.

Η συμμορία των πορτοφολάδων – που μετρά πάνω από 200 άτομα – ήξερε πώς θα αποφύγει τις Αρχές. Από τους διαλόγους που αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» προκύπτει όμως μία σημαντική παράμετρος. Θεωρούσαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι , δεν τιμωρεί τους κακοποιούς και τους αφήνει ελεύθερους. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που καταγράφεται στις 24 Μαίου 2023 όταν ο Ρουμάνος κακοποιός επικοινωνεί με μια γυναίκα με το όνομα Ροξάνα που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και περιγράφει την ελαστικότητα των ελληνικών αρχών :

Ροξάνα: Εάν σε πιάσουν στην πρώτη πράξη, τι σου κάνουν ;

Κακοποιός : Στην πρώτη σε αφήνουν ελεύθερο. Στη δεύτερη ,στην τρίτη ,οποτεδήποτε σε αφήνουν ελεύθερο.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της επικοινωνίας τους καταθέτει και την προσωπική του εμπειρία με τις ελληνικές αρχές :

«Εμένα με πήραν χθες ,προχθές ,παραπροχθές και με άφησαν ελεύθερο».

Λόγω της χαλαρότητας που επικρατούσε, όπως υποστήριζαν, έφερναν στην Ελλάδα ακόμα και τα ανίψια τους και τα έβαζαν στη συμμορία. Από τις επικοινωνίες τους προκύπτει ότι καταλάβαιναν ακόμα και τους αστυνομικούς που ήταν με πολιτικά :

Κακοποιός 1: Είναι και άλλοι δύο μαζί του, ε;; Βλέπεις ότι είναι η αστυνομία αδερφέ !Είναι αυτοί που με πήραν εμένα τότε αδερφέ ,αυτός με μουσάκι και ο άλλος με τα γκρίζα μαλλιά .Έμεινε στην αποβάθρα , έτσι δεν είναι ;

Κακοποιός 2 : Νομίζω ότι είναι η αστυνομία! Ναι αδερφέ έμειναν στην αποβάθρα.

Κακοποιός 1 : Εγώ σου το είπα. Ναι αδερφέ γιατί εγώ τους είδα και έμεινα στο μετρό και μετά βγήκα έξω και σε πήρα .

Στις 13 Μαΐου 2023 μέλος της συμμορίας των πορτοφολάδων επικοινωνεί με μία γυναίκα .Την ενημερώνει ότι δύο συνεργοί του συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής ενώ ο ίδιος όχι. Γιατί ; Το εξηγεί στον διάλογο που έχει καταγραφεί με τη γυναίκα μάλιστα να εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι ξέφυγε από την αστυνομία και μάλιστα μπροστά στα μάτια τους :

Γυναίκα : Μα εσύ δεν ήσουν μαζί τους ;Πώς άφησαν εσένα και εκείνους όχι ;

Μέλος Συμμορίας :Ήμουν αλλά εμένα δεν με πήραν. Ήταν μόνο δύο εκεί μπροστά .

Όταν η αστυνομία προχωρούσε σε συλλήψεις ,κακοποιοί είχαν έτοιμο το σχέδιο διαφυγής εκτός Ελλάδας . Αποκαλούσαν τα θύματά τους κορόιδα και δρούσαν κάτω από τη μύτη των Αρχών τις περισσότερες φορές ανενόχλητοι καθώς γνώριζαν πως πρέπει να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Ρουμάνοι , Γεωργιανοί, Αλβανοί και Ρομά είχαν μετατρέψει σε “επιχείρηση” τις κλοπές στην Αθήνα σε ανυποψίαστους πολίτες κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς .

Από τους 237 κατηγορούμενους που είχαν χωριστεί σε 6 ομάδες, συνελήφθησαν οι 50. Απολογούνται σήμερα και αύριο στην ανακρίτρια .

.............
Εμμ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου