Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Here is what is left of the left, or left’s leftovers

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Εντάξει ρε παιδιά, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Οικογενειακή παράδοση, παιδεία και γαλούχηση όμως;

Οι γονείς τού Κούλη με μία συλλογή 1000 αρχαιολογικών ευρημάτων, την οποία χάρισαν, εν τη μεγαθυμία των, στο Δημόσιο. Ο πατήρ Μησοτάκης βόλτα σε ιταλική πλατεία με τον Πάντσα Βόλτα μεσούντος του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Υπαρχηγός τής ΕΛ.ΑΣ. επί μπαμπά Μητσοτάκη ο επί σειραν ετών επί κεφαλής τής προσωπικής του φρουράς διωχθείς και προφυλακισθείς για αρχαιοκαπηλία, αλλά ... αθωωθείς.

Ο μπαμπάς τού Στέφανου παραπεμφθείς για κακουργηματική υπεξαίρεση και απάτη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και από τον Άρειο Πάγο. 3 εισαγγελείς και 11 δικαστές μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος, όπως κατήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Τελικά εξαρθρώθηκε το παραδικαστικό και αθωώθηκε ο μπαμπάς; Δεν γνωρίζω. Φημολογείται, ότι αθωώθηκε, αφού «τα βρήκε» με τον μηνυτή του.

Και τώρα μία φανταστική, όχι phantastic, ιστορία: 

πριν 20 περίπου χρόνια συμβολαιογράφος παρίσταται σε Γενική Συνέλευση Ανωνύμου Εταιρείας. Και τούτο, διότι κατά νόμον, εάν στη συνέλευση παρίσταται ένας μόνον μέτοχος, τη συνέλευση παρακολουθεί αντιπρόσωπος του Υπουργείου ή συμβολαιογράφος της έδρας της εταιρείας, ο οποίος προσυπογράφει τα πρακτικά. Ο συμβολαιογράφος παρευρίσκεται στη συνέλευση και προσυπογράφει τα πρακτικά τής ΓΣ μετά του μόνου παρισταμένου μετόχου. Ακολούθως, όμως, δέχεται μήνυση από απόντα μέτοχο, ο οποίος καταγγέλλει, ότι ουδέποτε ο συμβολαιογράφος παρέστη στη συνέλευση, εξ ου και προέβη σε ψευδή βεβαίωση. Ταλαιπωρείται ο συμβολαιογράφος επί μία εξαετία και αθωώνεται αποδειχθέντος, ότι ο μηνυτής εψεύσθη. Αχ αυτό το παραδικαστικό που αθώωσε τον συμβολαιογράφο.

Από το βιβλίο του Αντώνη Αντωνάκου «Αμύνεσθαι περί γλώσσης».


Σώτος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου